Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: megvan a kiesőjelölt új edzője – HIVATALOS

Az olasz bajnokságban (Serie A) idei kiírásában rendkívül gyengén szereplő Cagliari csapata Eusebio Di Francesco menesztése után a hétfő esti órákban kinevezte az új vezetőedzőjét…

 

A kieső helyen álló Cagliari együttese a hétfő esti órákban megerősítette, hogy a csapat edzője a továbbiakban Leonardo Semplici lesz.

Az 53 esztendős firenzei származású tréner 2004 óta foglalkozik edzősködéssel, legemlékezetesebb időszakát a SPAL kispadján produkálta, melyet 2014-től 2020-ig irányítva a harmadosztályból a Serie A-ba vezetett, két év alatt két osztályt léptek, egyszer pedig bent is tudta tartani a csapatot az élvonalban. Semplici mérlege 91 győzelem és 75 vereség volt 53 döntetlen mellett, miközben 219 mérkőzésen ült a ferrarai gárda kispadján.

A 23 forduló után a Cagliari 15 pontjával csak a kiesést jelentő, 18. helyen tartózkodik a Serie A 20 csapatos mezőnyében, miközben az utolsó 15 (!) mérkőzésén nyeretlenül abszolválta, és csupán hat pontot szerzett hat döntetlen jóvoltából. Az általános vélekedés szerint ennél sokkal többre hivatott a szardíniai együttes, hiszen olyan játékosok alkotják a keretet, mint például Diego Godín, Nahitan Nández, Radja Nainggolan vagy éppen Giovanni Simeone.

Meglátjuk, hogy a rutinos mester össze tudja-e kapni a gárdát, vagy szégyen szemre tényleg ilyen kerettel lesznek kénytelenek kiesni a másodosztályba.