Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: a Hoffenheim, a Napoli és a Salzburg is kipottyant – videóval!

Az Európa-liga Play Off első körének végén 16 csapat búcsúzik, köztük néhány nagy nevű együttes is. A Hoffenheim, a Napoli, a Villarreal és a Salzburg továbbjutása is izgulhatott.

Simán, 2-0-ra tudott nyerni legutóbb Ausztriában a Villarreal, megalapozva ezzel a továbbjutásukat. Jesse Marsch együttese azonban bátran, teljesen feltekert letámadással készült a visszavágóra – ez pedig nem ízlett a spanyoloknak. Az első bő 10 perc még rendben volt, ám egyre inkább érződni kezdett, mennyire nem élvezi a nyomást a sárga mezes csapat és mennyire bizonytalanok (és könnyelműek) hátul. A 17. percben épp egy ilyen jelenetet láthattunk, ahol a semmiből került ziccerbe a letámadó osztrák együttes és szerzett vezetést az összeomló hazai védelem kapitális hibáját kihasználva. Rulli szörnyen tette tovább a labdát a védője irányába, így Daka lefülelte azt és a középen álló Berishának passzolt. A vezetőgól után pedig nagyon nehéz időszak következett a spanyolok számára – amit végül megúsztak újabb kapott gól nélkül. Rulli és a védelem halmozták a hibákat, a salzburgiak viszont nem tudtak ismét betalálni.

A 40. percben pedig az ismét felbátorodó Villarreal Trigueros megindulása után visszavágott: a középpályás tempóelőnybe hozta a támadókat, Alcacernek passzolt, aki Gerard Morenót játszotta meg. Az érkező védő nekiment a kijövő Stankovic kapusnak, így Moreno az üres kaput kellett, hogy célba vegye. Nem hibázott, 1-1 volt a szünetben. A fordulás után a tempó és a színvonal is jelentősen visszaesett – a Villarreal szépen ráült a meccsre és a vendégek nem tudtak kibontakozni. Az 58. percben viszont úgy nézett ki, hogy Capue látványos, egyértelmű kezezése után büntetőhöz juthat a Salzburg – a videóbíró és az esetet visszanéző játékvezető viszont végül visszavonta az ítéletet. Innentől már nem volt kérdés, ki jut tovább. A fetrengő hazai játékosok bemutatták a spanyol színház minden “szépségét”, volt sok szövegelés, de foci már nem sok. A 89. percben viszont a hazaiak még kaptak egy büntetőt, amit Gerard Moreno be is vágott, csak hogy biztos legyen. Ezzel 4-1-es összesítéssel a Villarreal jutott tovább.

Villarreal – Red Bull Salzburg 2-1
G.: Berisha (17.), Gerard Moreno (40., 89. – büntető)

A Napoli szintén két gólos hátrányból próbált felállni a Granada ellen, de a spanyolok itt sem adták könnyen magukat. Pedig Zielinski révén már a 3. percben előnybe került az olasz csapat, Montoro egyenlítése viszont itt is megakasztotta a lendületet. Gattuso alakulata döntetlennel fordult rá a második játékrészre és legalább egy második találatig eljutottak Fabian Ruiz közbenjárásával. Így a visszavágón meglett a győzelem, de az idegenben lőtt gól miatt nem volt sok esélyük a Granada elkapására. Hatalmas meglepetésre kiesett a Napoli.

A Hoffenheim is követte a példájukat, pedig a németek idegenben még 3-3-at játszottak a Fradival szemben nyáron még alulmaradó Molde ellen. A norvég csapat azonban igazi tippmix-gyilkos meccset produkálva Ulland-Andersen duplájával nyert és továbbjutott a következő fordulóba. A Shahtar szintén így tett, ők egy idegenbeli siker után otthon is nyertek, végül 3-0-al küldték haza a Maccabit.

Napoli – Granada 2-1
G.: Zielinski (3.), Montoro (25.), Fabian Ruiz (59.)

Hoffenheim – Molde 0-2
G.: Ulland-Andersen (20., 95.)

Shahtar Donetsk – Maccabi Tel Aviv 1-0
G.: Moraes (67. – büntető)

A Európa-liga Play Off eddigi eredményei és további programja

Szerda
Tottenham – Wolfsberger 4-0

Csütörtök
Ajax – Lille 2-1
Arsenal – Benfica 3-2
Rangers – Antwerpen 5-2
Hoffenheim – Molde 0-2
Napoli – Granada 2-1
Shahtar Donetsk – Maccabi Tel Aviv 1-0
Villarreal – Red Bull Salzburg 2-1
21:00 AC Milan – Crvena Zvezda
21:00 AS Roma – Braga
21:00 Club Brugge – Dinamo Kijev
21:00 Dinamo Zagreb – Krasnodar
21:00 Leicester – Slavia Praha
21:00 Bayer Leverkusen – Young Boys
21:00 Manchester United – Real Sociedad
21:00 PSV – Olympiakosz

A góllövőlista aktuális állása