Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: idegenben lőtt gólokkal jutott tovább a Milan – videóval

A Milan két idegenben szerzett gólja döntőnek bizonyult, a Roma és a Dinamo Zagreb simán jutott tovább, míg a Dinamo Kijev a végén biztosította be a helyét a legjobb 16 között.

Remekül kezdték a hazaiak a találkozót, némi videózás után tizenegyeshez jutott a Milan, melyet Kessie értékesített a 9. percben (1-0). Nem állt le a Milan, de Leao lövését blokkolták. Ezután éledezni kezdett a Zvezda, de kimaradtak a lehetőségek, illetve hiába találtak be a szerbek a 19. percben Pankov gólját nem adták meg kezezés miatt. A 22. percben El Fardou Ben szabadrúgása találta el a kapufát. A 24. percben végül összejött az egyenlítés, El Fardou Ben volt eredményes (1-1). Ezután visszavette az irányítást a Milan, de a szerbek blokkolták a milánóiak távoli lövéseit, majd Dalot lövését védte a kapus. Az 53. percben Rebic nem tudta gólra váltani a helyzetét. A 62. percben a belgrádiak reklamáltak tizenegyest, de a síp néma maradt. A 67. percben Ibrahimovic szabadrúgását védte a Zvezda kapusa. Két perccel később már Donnarumma kapuja előtt alakult ki veszély, de Sanogo és Falcinelli sem tudott betalálni. A 70. percben Gobeljic jutott a kiállítás sorsára. A 74. percben betalált a Milan, de les miatt nem adták meg a gólt. A 82. percben Katai próbálkozása ment mellé, így hiába küzdött nagyot a Crvena Zvezda kiesett a Milan ellen.

AC Milan – Crvena Zvezda 1-1 (összesítésben: 3-3, továbbjutott az AC Milan idegenben lőtt gólokkal)
Gólszerzők: Kessie (9. – tizenegyesből), ill. El Fardou Ben (24.)
Kiállítva: – ill. Gobeljic (70.)

A Roma kezdte jobban a meccset, de a Braga jól védekezett a találkozó elején. A kezdeti nyomás után kijjebb tudott jönni a Braga, de a rómaiak is hibátlanul tették a dolgukat hátul. A 24. percben aztán előnybe került a Roma, előbb El Shaarawy találta el a kapufát, de Dzeko jókor volt jó helyen, és a kapuba lőtte a labdát (1-0). A 31. percben Piazon próbálkozott távolról, de fölélőtt. Pár perccel később Sporar is veszélyeztetett, de Pau Lopez védeni tudott. A félidő hajrájában Pedro találta el a kapufát. A második játékrész is Roma-fölénnyel kezdődött, de nagy lehetőséget nem tudtak kialakítani a hazaiak. A 68. percben Horta lövése ment mellé. A 71. percben tizenegyeshez jutott a Roma, de Pellegrini elpuskázta a lehetőséget. A 75. percben Carles Perez talált be (2-0). A 88. percben Cristante öngóljával még szépített a Braga, de az utolsó szó így is a Romaé volt, Mayoral volt eredményes a 91. percben (3-1).

AS Roma – Braga 3-1 (összesítésben: 5-1)
Gólszerzők:
Dzeko (24.), Perez (75.), Borja Mayoral (91.) ill. Cristante (88. – öngól)

Az első percekben kiegyenlített volt a játék képe, mindkét kapu előtt adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek. A 25. percben a belgák reklamáltak tizenegyest, de a videóbíró szerint nem kellett büntetőt ítélni. Ezután átvette az irányítást a Brugge, de nem tudtak igazi ziccert kialakítani a hazaiak. A 63. percben Badji helyzete maradt ki. A 70. percben Shaparenko lövését védte Mignolet. A 83. percben Buyalskyy lőtt a léc alá, ezzel juttatta tovább a kijevieket (0-1).

Club Brugge – Dinamo Kijev 0-1 (összesítésben: 1-2)
Gólszerző:
ill. Buyalskyy (83.)

A Krasnodar kezdte aktívabban a mérkőzést, de Orsic és Ivanusec révén a Dinamo is veszélyeztetett. A 28. percben ismét a vendégek próbálkoztak, de Wanderson lövését védte Livakovic. A 31. percben megtört a jég, Orsic talált be (1-0). Az első játékrész hajrájában egyenlíthetett volna a Krasnodar, de Cabella lövése mellément. A második félidőben nagy mezőnyfölényben játszott a Krasnodar, de a vendégek nem tudtak betalálni, így a horvátok jutottak tovább.

Dinamo Zagreb – Krasnodar 1-0 (4-2)
Gólszerző:
Orsic (31.), ill.

További eredmények:

Szerda:
Tottenham – Wolfsberger 4-0 (összesítésben: 8-1)

Csütörtök:
Ajax – Lille 2-1 (összesítésben: 4-2)
Arsenal – Benfica 3-2 (összesítésben: 4-3)
Rangers – Antwerpen 5-2 (összesítésben: 9-5)
Hoffenheim – Molde 0-2 (összesítésben: 3-5)
Napoli – Granada 2-1 (összesítésben: 2-3)
Shahtar Donetsk – Maccabi Tel Aviv 1-0 (összesítésben: 3-0)
Villarreal – Red Bull Salzburg 2-1 (összesítésben: 4-1)
Leicester – Slavia Praha 0-2 (összesítésben: 0-2)
Bayer Leverkusen – Young Boys 0-2 (összesítésben: 3-6)
Manchester United – Real Sociedad 0-0 (összesítésben: 4-0)
PSV – Olympiakosz 2-1 (összesítésben: 4-5)

A góllövőlista élmezőnye: