Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jó üzletet kötött a Salzburg

Már hivatalosan bejelentették a klubok, hogy a nyáron az RB Leipzig csapatától a Bayern Münchenhez szerződik a francia válogatott, Dayot Upamecano. Az üzlettel nem csak a két német klub, de a védő korábbi csapata, a Red Bull Salzburg is jól járt.

A 3-szoros francia válogatott játékos mindössze két szezont húzott le az osztrák csapatnál, mielőtt a német testvéregyütteshez igazolt volna. Ennek ellenére a játékos vételárának a 20%-a őket illeti meg, azaz 8,5 millió euró. Akárhogy is nézzük, remek üzletet kötött a Salzburg, akik 2,2 millió euróért igazolták a védőt Valenciennes-től.

A Bayern 42,5 millió eurót fizetett a védőért, amivel a Leipzig történetének harmadik legdrágább távozója. A klubrekordot Naby Keita tartja, akiért 2018-ban fizetett 60 millió eurót a Liverpool, őt követi Timo Werner, aki most nyáron 53 millió euróért távozott a Chelsea-hez.

Upamecano volt a 13. játékos, aki Salzburgból költözött Lipcsébe, összesen 18 játékos igazolt az osztrák csapattól a Leipzigbe. A 18. Szoboszlai Dominik volt.

A 22 éves védő távozásával egy nagyon fontos kulcsemberét veszíti el Julian Nagelsmann, hiszen Upamecanonak van a harmadik legtöbb játékperce a szezonban, Gulácsi és Anglino mögött. Ráadásul a legnagyobb riválishoz távozik a védő, hiszen idén is a Leipzig az a csapat, amely legjobban megtudja szorítani a bajnokságban a Bayernt. A Leipzig a második a tabellán a bajorok mögött, mindössze két ponttal lemaradva.

A Bundesliga állása