Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Henry döntött a jövőjéről – HIVATALOS

Az MLS-ben szereplő Montreal Impact csapata a csütörtöki napon fontos bejelentést tett a vezetőedzőjével kapcsolatban…

 

A Montreal Impact együttese ugyanis megerősítette, hogy a csapatot több mint egy éve irányító Thierry Henry családi okokból távozik az egyesülettől és visszatér Angliába. Az egykori legendás csatár nyílt levélben ismertette döntése hátterét:

“Nehéz szívvel írom ezt az üzenetet. Az elmúlt év számomra rendkívül nehéz volt, a világjárvány miatt ugyanis nem láthattam a gyermekeimet. Sajnos a folyamatos korlátozások miatt és annak a ténynek a tudatában, hogy legalább néhány hónapra újra át kell költöznünk az Egyesült Államokba, ez most sem lenne másképp. A különválás túl nagy megterhelést jelentene számomra és a gyerekeim számára is. Ezért nagyon szomorúan, de meg kellett hoznom a döntést, hogy visszatérek Londonba, és elhagyom a Montrealt. Szeretnék köszönetet mondani a klub szurkolóinak, játékosainak és a személyzetnek, akik annyi örömet okoztak. Ez úton is szeretnék köszönetet mondani Kevin Gilmore-nak, Olivier Renard-nak, és természetesen Joeynak és az egész Saputo családnak, hogy megadták nekem ezt a csodálatos lehetőséget. Hihetetlen egy évet töltöttünk együtt, és az, hogy ezzel a csapattal bejutottunk a rájátszásba, egy olyan élményt jelent, amelyet soha nem fogok elfelejteni. Köszönöm mindenkinek, hogy ott voltatok velem ezen az úton, és sok sikert kívánok a jövőben.”

A franciák egykori világ-, és Európa-bajnok 43 éves klasszisa annak idején játékosként az Arsenalnál eltöltött dicsőséges esztendők után 2007 és 2010 között a Barcelonát erősítette, majd 2014-ben az MLS-ből vonult vissza. Henry a tréneri pályafutását a belga válogatott segédedzőjeként kezdte, majd első hivatalos megbízatása során csúnyán leszerepelt nevelőcsapata, az AS Monaco kispadján, ahonnan módszerei révén a játékosai gyakorlatilag kiutálták, és három hónap után távozni kényszerült.

Henry 2019 novembere óta az MLS-ben szereplő Montreal trénereként tevékenykedett, a nyári rövidített MLS-torna alatt a nyolcaddöntőben esett ki csapata a későbbi döntős Orlando Cityvel szemben, majd a 2020-as idényben nem jutottak be a rájátszásba.

A döntés összecsenghet a korábbi híresztelésekkel, melyek szerint az angol másodosztályban (Championship) szereplő Bournemouth gárdája szeretné kinevezni őt következő menedzserének.