Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Henry új edzői feladatot kaphat – sajtóhír

Az aktuális szigetországi lapértesülések szerint a jelenleg az MLS-ben tevékenykedő egykori Arsenal-ikon rövidesen visszatérhet Angliába, ugyanis egy másodosztályú csapat készül kinevezni…

A Mirror megalapozott információi értelmében az angol másodosztályú bajnokságban (Championship) szereplő Bournemouth gárdája Thierry Henry-t készül kinevezni a gárda megüresedett menedzseri posztjára.

A tavaly még a Premier League-ben versenyező “cseresznyések” két héttel ezelőtt menesztették állásából a gyeplőt nyáron átvevő Jason Tindallt, helyére átmenetileg megbízottként az egykori angol válogatott hátvédet, Jonathan Woodgate-et nevezték ki, amíg nem érkezik hosszútávú megoldás.

A franciák egykori világ-, és Európa-bajnok 42 éves klasszisa annak idején játékosként az Arsenalnál eltöltött dicsőséges esztendők után 2007 és 2010 között a Barcelonát erősítette, majd 2014-ben az MLS-ből vonult vissza. Henry a tréneri pályafutását a belga válogatott segédedzőjeként kezdte, majd első hivatalos megbízatása során csúnyán leszerepelt nevelőcsapata, az AS Monaco kispadján, ahonnan módszerei révén a játékosai gyakorlatilag kiutálták, és három hónap után távozni kényszerült.

Henry 2019 novembere óta az MLS-ben szereplő Montreal Impact trénereként tevékenykedik, a nyári rövidített MLS-torna alatt a nyolcaddöntőben esett ki csapata a későbbi döntős Orlando Cityvel szemben, majd a 2020-as idényben nem jutottak be a rájátszásba sem.

A Bournemouth a feljutás reményében vágott neki a 2020-2021-es másodosztályú idénynek, azonban a jó rajt után jelentősen visszaesett a csapat eredményessége, és 29 mérkőzés alatt szerzett 46 pontjával már csak az utolsó rájátszás-pozíciót jelentő, hatodik helyet birtokolja.