Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: fölényes győzelmet aratott a DAC – videóval

A szlovák bajnokság 21. fordulójában a DAC a Michalovce (Nagymihály) csapatát fogadta. Nagyon jól játszottak a dunaszerdahelyiek, és fölényes játékkal meg is nyerték a mérkőzést, amivel egy kicsit felzárkóztak az első helyen álló Slovan mögött. Kalmár Zsolt felépült sérüléséből, így kezdőként léphetett pályára a találkozón, azonban a liga jelenlegi gólkirályjelöltje most nem talált be, de egy gólpasszt azért így is kiosztott. 

 

Már az első félidőben hatalmas fölényben játszott a hazai csapat, ami nagyon hamar, már a 10. percben megszerezte a vezetést: Kalmár fejelt középre, a labda pedig Nicolaescuról pattant tovább éppen Kruzliak elé, aki lőtt is, majd egy védő lábáról a bal alsóba gurult a játékszer. A gól után is megmaradt a DAC dominanciája, és több támadást is vezethettek. A 37. percben Kalmár is próbálkozhatott, miután három embert is kicselezett, de végül Vasko lábáról a kapu fölé pattant a labda. A szünet előtt még Christie-Davies csapott le egy lecsorgóra és lőtt is, de a kapus védett, az ezt követő szögletből pedig már nem lett helyzet.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is jól játszott a DAC. A fölényük végül a 63. percben ért be, amikor meglőtték a második góljukat is. Kalmár passzolta le a labdát a nemrég beállt Andzouana elé, aki nagyjából 16 méterről a bal alsóba is lőtt. A 70. percben Taiwo próbálta meg bevenni Markovic kapuját, de a vendégek kapusa védett, ám 10 perccel később nagyot hibázott, amikor kifutott a kapujából, de szerencséjére a hazaiak nem tudtak lövéshez jutni, mielőtt visszatért volna a kapujába. A 84. percben érkezett a Michalovce első nagy helyzete, amikor Dotisz nagyjából 8 méterről a kaput sem találta el, mindezt pedig végigmozizták a hazai védők. Végül az utolsó percben csak összejött a szépítés a vendégeknek: Beszkorovajnij kezezett a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott a Michalovce, a lehetőséget pedig Zofcak gólra váltotta.

FC DAC 1904 – Michalovce 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Kruzliak (10.), Andzouana (63.) ill. Zofcak (90+2. – büntetőből)
Sárga lap: Beszkorovajnij (90+1.) ill. Neofytidis (38.), Trusa (59.)
Kiállítás: – ill. –

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista aktuális állása: