Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: kétséges a sztárigazolás jövője – sajtóhír

Ugyan a Manchester United hatalmas reményekkel szerződtette múlt ősszel a szabadúszó rutinos gólfelelőst, egyelőre különböző okokból kifolyólag képtelen volt megváltan az Old Traffordon a világot…

A Manchester United tavaly októberi sztárigazolása, Edinson Cavani 1+1 éves megállapodást kötött a csapattal, és egyelőre az angol sajtó szerint erősen kérdéses, hogy a “vörös ördögök” marasztalni fogják-e az egyelőre igencsak hányattatott sorsú gólvadászt.

A 33 éves támadó tavaly a hetedik szezonját töltötte a PSG alkalmazásában, 2013-as leigazolásától kezdve kereken 200 találatot szállított a klub színeiben, ugyanakkor kevesebb játéklehetősége révén a francia bajnokság (Ligue 1) elmúlt kiírásában 14 meccs alatt mindössze két gólt szerzett. Cavani emiatt egyre kevésbé érezte jól magát a francia fővárosban, és végül már hosszú hónapokkal az idény vége eldőlt, hogy a 2019-2020-as idény végeztével elhagyja a francia klubot. A számtalan érdeklődő közül végül a MU-t választotta, ahol nagyon sokat vártak tőle.

Cavani a MU dresszében ősszel jobbára csereként kezdte meg a beilleszkedés folyamatát, és a futó idényben 24 pályára lépés alatt hét gólt szerzett. A sokak által túl szigorúnak ítélt decemberi eltiltása után februárban egymást követően két meccsen is eredményes tudott lenni, néhány hete viszont összeszedett egy kellemetlen izomsérülést, melyből egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor épül fel.

A The Times riportja szerint a Unitednek 1.75 millió fontot kéne fizetnie a játékosnak, amennyiben nem hosszabbítja meg opcióval a szerződését a követően idényre. Eközben a dél-amerikai sajtóban ismét felerősödtek azon kívánalmak, mely szerint Cavani a Boca Juniorsban folytathatja, melynek köztudottan nagy rajongója.

A 33 éves uruguayi klasszis pályafutása korábbi szakaszában a Paris Saint-Germain és a Napoli csapatait erősítette Európában.