Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB II: visszatért az ETO korábbi csapatkapitánya – hivatalos

Bő egy év után visszatért az NB II-ben szereplő ETO FC Győrhöz Vukaszovics Marko, aki szabadon igazolható játékosként a nyárig írt alá – adta hírül a győriek honlapja.

A magyar felmenőkkel és papírokkal rendelkező 30 éves montenegrói védő az őszi szezonban Csákváron játszott, de idén januárban szerződést bontott a klubbal. Vukaszovics még 2013 nyarán érkezett Magyarországra, előbb a Kecskemétet, majd a Vasast erősítette, aztán 2018-ban, a szerb Vojvodinánál töltött két év után igazolt először az ETO FC Győrhöz. A győriektől 2019 novemberében távozott a grúz SZK Csihura Szacshere csapatához.

Mindenképp Magyarországon szerettem volna maradni, mivel nemsokára apa leszek, megoldást kellett találnom rá, hogy a családom közelében lehessek. Egyeztettem Soós Imre ügyvezető úrral, és mivel dolgoztunk már együtt, ismerjük egymást, könnyedén egyezségre jutottunk. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem az ETO-ba, szeretném a pályán segíteni a csapatot, hogy feljebb kapaszkodjon a tabellán. Egyelőre nyárig kötöttünk szerződést, aztán újra egyeztetünk a jövőről” – vélekedett Vukaszovics.

A győriekkel kapcsolatos friss hír még, hogy a klub a héten szerződést kötött Kerkez Markoval, a januárban az olasz AC Milanhoz igazoló Kerkez Milos testvérével. A 20 éves játékos az előző hétvégén már be is mutatkozott a a megyei I. osztályban szereplő ETO Akadémiában és góllal hálálta meg a bizalmat a Hegykő ellen 6-1-re megnyert bajnokin. A megye I.-ben Vukaszovics is pályára léphetett már régi-új klubjának színeiben, az ETO második csapata a Kapuvárt győzte le péntek este.

Téli játékosmozgás az ETO FC Győrnél:
Érkezők
: Erdei Milán, Szabados Attila, Szalka Máté (mindhárman Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia – profi szerződést kaptak), Egerszegi Tamás (Paks, legutóbb kölcsönben DVTK – szabadon igazolhatóként), Horváth Olivér (MTK, legutóbb kölcsönben Haladás), Kerkez Marko (FK Rad – Szerbia), Molnár Rajmund (Benfica U19 – kölcsönbe) Sipos Zoltán (Paks – kölcsönbe), Vincze Ádám (Ménfőcsanak), Vukaszovics Marko (montenegrói-magyar, Csákvár)
Távozók: Dvorschák Gábor (Kaposvár), Kerkez Milos (AC Milan – Olaszország)