Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: hatgólos rangadót veszített el a Feyenoord

Nem akármilyen vasárnapi futballprogramot rendeztek a holland bajnokságban (Eredivisie), hiszen a PSV és az Ajax délutáni derbije után a kora esti órákban az AZ Almaar és a Feyenoord személyében két üldöző csapat össze egymással a felzárkózás jegyében…

Nem kellett csalódniuk az Eredivisie szerelmeseinek, hiszen egy fordulatos és izgalmas rangadó keretein belül diadalmaskodott az AZ Alkmaar 4-2 arányban a Feyenoord ellen. Még tíz perc sem telt a találkozóból, amikor a rotterdamiak megszerezték a vezetést az argentin Marcos Senesi védhetetlen fejesével, aki Berghuis bejátszását bólintott a hazai kapuba. Az első játékrész derekánál Myron Boadu bombájával egyenlített az AZ, de újabb három perc elteltével egy védelmi hiba után a kolumbiai Luis Fernando Sinisterra megint Feyenoordot juttatta lépéselőnyhöz. A vendégek hiába vezettek kétszer is, képtelenek voltak előnnyel menni a szünetre, hiszen Boadu második góljával másodszor is kiegyenlítette a találkozó állását a 41. minutumban. A második félidőben az Alkmaar ellenfele fölé tudott nőni, több kimaradt lehetőséget követően a játékrész derekánál Boadu elérte a mesterhármast, majd nem sokkal később a Fer szabálytalanságát követően megítélt tizenegyest Teun Koopmeiners értékesítette, kialakítva ezzel a hat gólt hozó rangadó végeredményét.

Az AZ így kihasználta az első két helyen álló riválisok pontosztozkodását, és a harmadik helyen két pontra megközelítette a PSV-t, miközben a Feyenoord az ötödik pozícióban már hatpontos lemaradást szedett össze a dobogóhoz képest.

AZ Alkmaar – Feyenoord 4-2 (2-2)
Gólszerzők: Boadu (22., 41., 64.), Koopmeiners (76. – büntetőből), ill. Senesi (8.), Sinisterra (25.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye