Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: az utolsó pillanatokban mentett pontot az Ajax a derbin – videóval

Az Európa-ligában továbbjutó Ajax Amszterdam gárdájára fontos rangadó várt a holland bajnokság (Eredivisie) 24. fordulójának vasárnapi játéknapján a kora délutáni órákban az ősi rivális üldöző PSV Eindhoven otthonában…

Drámai végjátékban 1-1-es döntetlennel zárult a PSV Eindhoven és az Ajax Amszterdam holland bajnoki rangadója. Az éllovas és a második helyezett egymás elleni “De Topper” névre hallgató derbijén természetesen a hollandok legismertebb játékvezetője, Danny Makkelie dirigálta. Az első játékrész nagy részében inkább a küzdelem dominált, kevésszer forogtak veszélyben a kapuk, a főszerepbe pedig a bíró került, ám Dumfries esése hosszas videózás ellenére sem ért büntetőt. A félidő előtti percekben viszont az egyre aktívabb házigazda megszerezte a vezetést, miután Eran Zahavi a büntetőterület előteréből tökéletesen csavart a hálóba egy szabadrúgást, Stekelenburg kapus mozdulni sem tudott a lövésére. Az izraeli gólgyáros már a hetedik gólját szerezte a bajnokságban, a héten pedig a harmadikat az Olympiakosz elleni El-dupláját követően. A szünet után aktivizálta magát az Ajax, Haller fejese azonban célt tévesztett. A játékrész derekánál viszont a PSV akár el is dönthette volna a mérkőzést a második góllal, Stekelenburg azonban bravúrral védte Boscagli próbálkozását, majd nem sokkal később a frissen beállt Vertessen talált be, ezt azonban les miatt érvénytelenítették. Az igazi fordulat pedig nem maradt el, megannyi hazai lehetőség után a véghajrában büntetőhöz jutottak a vendégek, melyet Dusan Tadic biztos lábbal értékesített, és egy pontot megszerzett a mérsékelten játszó Ajax számára.

Az Ajax egymást követő hét megnyert bajnoki után maradt győzelem nélkül, utoljára éppen a PSV elleni, január 10-i “odavágón” veszítettek pontot egy 2-2-es hazai döntetlen formájában, most pedig bár közel jártak a vereséghez, fontos ponttal tartották távol maguktól legfőbb üldözőjüket a bajnokság élén.

PSV Eindhoven – Ajax Amszterdam 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Zahavi (39.), ill. Tadic (90. – büntetőből)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye