Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: zsinórban hetedik győzelmét aratta az Ajax

A PSV fordulóbeli pontvesztése után a holland bajnokság (Eredivisie) 22. fordulójának szombat esti összecsapásán a listavezető Ajax Amszterdam gárdája a Heracles vendégeként lépett pályára három pont begyűjtéséért…

A várakozásoknak megfelelően az Ajax Amszterdam együttese 2-0-s győzelmet aratott szombaton a Heracles vendégeként. Az esélyes az első negyedóra végén az első komoly helyzetét máris kihasználta, amikor Haller bejátszásából a zsinórban harmadszor, az idényben összesen nyolcadik alkalommal eredményes Davy Klaassen talált a hálóba. Az almeloiak bár becsülettel próbálkoztak az egyenlítésért, az Ajax kevés teret adott nekik, így a házigazda legfeljebb a mezőnyben tudott egyenrangú ellenfele lenni az amszterdami gigásznak. A vendéglátók lelkesedése a második félidőben is tartott, több lehetőségük is volt az egyenlítésre, de az Ajax védelme és Stekelenburg kapus biztosan tették a dolgukat. Ugyan benne volt a meccsben az egyenlítés, a végén mégis a vendégek döntöttek el minden kérdést, amikor a befejező tíz perchez közeledve a korábban gólpasszt jegyző Sebastien Haller maga is eredményes tudott lenni. A télen a West Hamtől igazolt elefántcsontparti támadó a hétközi Kupa-meccsen jegyzett dupla után ismét oroszlánrészt vállalt csapata sikeréből.

Az Ajax már hat ponttal vezet az üldöző PSV előtt, ráadásul a múlt vasárnapi halasztás következtében egyel még mindig kevesebb mérkőzést játszottak.

Heracles – Ajax Amszterdam 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Klaassen (14.), Haller (79.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye