Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: az Arsenal hátrányból fordítva harcolta ki a továbbjutást a Benfica ellen – videóval

A csütörtöki napon játsszák az Európa-liga legjobb 16 közé jutásért zajló párharcának visszavágóit, a kora esti órákban az Ajax, az Arsenal és a Rangers csapata is pályára lépett…

Az Ajax Amszterdam a párharc második mérkőzésén ugyancsak 2-1 arányban győzött a Lille OSC ellen, és jutott tovább rendkívül magabiztosan. Erik ten Hag együttese már az első negyedóra végén magához ragadta a vezetést, miután Tadic kapu elé ívelt szabadrúgását Davy Klaassen fejelte a hálóba. A továbbiakban is fölényben játszott a házigazda, és több komoly lehetősége nyílt az előny növelésére, a továbbjutás bebiztosítása helyett azonban a hajrában az egyre inkább belelkesülő Lille válaszolni tudott, amikor Yusuf Yazici büntetőből talált az amszterdamiak kapujába. Azonban még mielőtt meleg lett volna a pite az Ajax számára, a közvetlen végjátékban David Neres fejesével eldöntötték a továbbjutás kérdését, így két gól különbséggel masíroztak tovább a legjobb 16 csapat közé.

Ajax Amszterdam – Lille OSC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Klaassen (15.), Neres (88.), ill. Yazici (78. – büntetőből)
Továbbjutott: az Ajax Amszterdam kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel

Az Arsenal együttese rendkívül kiélezett párharcban, hátrányból fordítva drámai küzdelem árán 3-2-re legyőzte a Benficát, ezzel vert helyzetből harcolta ki a továbbjutást. A római 1-1-es döntetlen után az “ágyúsok” hazai környezetben az első játékrész derekánál Pierre-Emerick Aubameyang kiugrása után szerezték meg a vezetést, ám nem sokkal a szünet előtt Diogo Goncalves tökéletes szabadrúgásából egyenlített a lisszaboni egylet, ezzel hosszabbításra álltak a csapatok. A szünet után Aubameyang újabb gólt szerezhetett volna, ám les miatt érvénytelenítették, majd a három cserét is végrehajtó vendégek a 61. percben Rafa Silva jóvoltából lépéselőnybe kerültek. Bő öt perc alatt jött a válasz, a csereként beálló Willian kiugratásából Kieran Tierney volt eredményes, ám több idegenbeli góljával így is a Benfica állt továbbjutásra. A londoniak a végsőkig hajtottak az újabb gólért, és erőfeszítéseiket végül a 87. percben koronázta siker, amikor Saka beadásából ismét Pierre-Emerick Aubameyang fejelt védhetetlenül a kapuba, mellyel a fordulatos meccset végül az Arsenal javára döntötte el.

Arsenal – Benfica 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Aubameyang (21., 87.), Tierney (67.) ill. Diogo Goncalves (43.), Rafa Silva (61.)
Továbbjutott: az Arsenal 4-3-as összesítéssel

 

A Rangers a második mérkőzésen is gólzáporral, 5-2-re diadalmaskodott a Royal Antwerpen csapatával szemben. Az idegenbeli hétgólos meccsen egy góllal diadalmaskodó skótok semmit nem bíztak a véletlenre, és egy védelmi hibát Alfredo Morelos már az első tíz percben megbüntetett. Azonban ahogy az odavágón is tapasztaltuk, az esélytelenebb belga csapat nem adta olcsón a bőrét, és az első félóra végén Lior Refaelov jóvoltából kiegyenlített. A szünet után azonnal újra lépéselőnybe került a Rangers, Morelos passzát a frissen becserélt Nathan Patterson juttatta a hálóba, majd nem sokkal később Ryan Kent találatával gyakorlatilag bebiztosították a továbbjutást. Két perccel később egy elveszített labda után Didier Lamkel Ze közeli góljával ismét egy találatra felzárkózott az Antwerpen, de a hajrában Borna Barisic sikeres tizenegyese minden további kérdést eldöntött a skót listavezető javára. A hosszabbítás perceiben Cedric Itten egy újabb büntetőből állította be az 5-2-es végeredményt.

Rangers – Royal Antwerpen 5-2 (1-1)
Gólszerzők: Morelos (9.), Patterson (46.), Kent (55.), Barisic (79. – büntetőből), Itten (90+2.) ill. Refaelov (32.), Lamkel Ze (57.)
Továbbjutott: a Rangers kettős győzelemmel, 9-5-ös összesítéssel

 

A góllövőlista élmezőnye