Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Liverpool sztárját vinnék az olimpiára

Az Egyiptomi Labdarúgó Szövetség hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a Liverpoollal, hogy engedjék el a támadót a tokiói játékokra.

Mohamed Salah felkerült az Egyiptomi Labdarúgó Szövetségnek arra az ötvenes listájára, melyről kiválogatják az utazókeretet – olvasható a Globo Esportén. A Liverpool támadója egyike lenne annak a három, 23 évnél idősebb játékosnak, akik részt vehetnek az olimpián. A 28 éves játékos tokiói részvétele attól függ, hogy klubja elengedi-e a tornára. A Pool az esetleges sérülések mellett azért is vonakodhat elengedni egyik legnagyobb klasszisát, mert Salah így lemaradna csapata előszezonjáról és a Premier League rajtjáról is.

Az egyiptomi kapitány elmondta, hogy hamarosan megkezdik a hivatalos tárgyalásokat a Liverpoollal, azonban a döntés teljes mértékben a klubé, hiszen a FIFA nem kötelezi az egyesületeket, arra hogy elengedjék futballistáikat az ötkarikás játékokra. A végleges játékoskeretet júniusban hirdetik ki. Salah nem először szerepelne olimpián, hiszen a 2012-es londoni tornán is részt vett.