Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga: újra otthon nyert az Újpest; Szárnyal a Kövesd

A 24. fordulóban is izgalmas mérkőzésekre volt kilátás az OTP Bank Ligában. Ma délután a középcsapattá fejlődött Mezőkövesd, és a kiesés ellen küzdő Zalaegerszeg csapott össze. Kora este pedig fővárosi derbin volt kénytelen bizonyítani az Újpest.

OTP Bank Liga – 24. fordulő
A sajátos lebonyolítási elvvel rendelkező magyar bajnokságban idén már kétszer megmérkőzött egymással a Kövesd és a ZTE. Az augusztusi 1-1 után a zalaiak 3-0-ra elgázolták a borsodiakat decemberben.
Ma délután ez a találkozó nyitotta meg a meccsdömpinget. A Kövesd már az első félidőben lerendezte a három pont gazdájának kilétét. Előbb a sárga-kék klub válogatott kedvence, Cseri Tamás köszönt be. A szünet előtti hajrában pedig a korábbi bolgár utánpótlás válogatott Antonio Vutov növelte kétgólosra a hazai előnyt.

A második félidőben a “Zete” már nem óhajtott feltámadni, és nem hogy a mezőkövesdi győzelmet nem veszélyeztették, csupán egyetlen kapura lövéssel háborgatták Szappanos Péter kapuját.

Mezőkövesd – Zalaegerszeg 2:0 (2:0)
G.: Cseri (30.), Vutov (40.), ill. –

Továbbra is remekel a Budafok az újoncidényében. A fővárosi kiscsapat azzal az Újpesttel találkozott ma, amely ellen már kétszer is 1:1-re volt jó a 2020/21-es idényben. A XXII. kerületiek ma is nagyon jól tartották magukat, pedig Michael Oenning remekül és hatékony játékkal szervezte meg az Újpest gépezetét. A légiós garmadája erőből próbálta meg legyőzni a csak magyar játékosokból álló kezdőcsapatot. Azonban a Budafok remekül és szerencsésen tartotta magát. A hajrára emberelőnybe kerülő Újpest végül az utolsó percekben döntötte el a három pont sorsát.

Újpest – Budafok 2:0 (2:0)

G.: Mitrovic (90.), Perosevic (90+1.), ill. –

A magyar bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: