Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: “Edzőként nem kérhetek ennél többet!”

Nem meglepő módon Ronald Koeman abszolút elégedetten nyilatkozott azok után, hogy csapata két gólos hátrányból a maga javára tudta fordítani a Sevilla elleni két felvonásos kupa-párharcot.

Mint ismert, a Barca hosszabbításban tudott nyerni 3-0-ára az andalúz együttes ellen, és bejutott a spanyol Király-kupa fináléjába. A holland tréner a lefújást követően elsősorban játékosai mentalitását és küzdeni tudását méltatta.

“Edzőként úgy érzem, nem kérhettem volna ennél többet a játékosaimtól! A hosszabbításig küzdöttünk, mentünk előre. Abszolút elégedett vagyok a csapatmunkával!” – Kezdte gondolatmenetét Koeman.

“Megérdemeltük a továbbjutást! A két meccs mi voltunk a jobb csapat! Volt némi szerencsénk az utolsó pillanatokban az egyenlítésnél, de talán rá is szolgáltunk erre. A Sevilla próbálkozott, közel járt az oly fontos idegenbeli gólhoz is a büntetőnél, de szerencsénkre nem találtak be tizenegyesből!” – Lelkendezett tovább Koeman, aki nem állt meg ennyinél.

“Mentálisan és fizikálisan erős csapatunk van. Ilyen helyzetben pedig, amiben mi voltunk (két gólos hátrányban), küzdened kell, lehetőségeket teremtened. Egészen hihetetlen volt, ahogyan a játékosaim reagáltak a találkozón! Többször is bizonyították már a kupában, hogy soha nem adják fel!” – Így Koeman hozzátéve még azt is, hogy a három lőtt góljukon kívül, akár többet is szerezhettek volna.