Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: A Chelsea is elhozta a 3 pontot az Anfieldről! – videóval

A 29. forduló csütörtök esti mérkőzésén a Liverpool a Chelseat látta vendégül. A vendégek az első játékrész végén előnybe kerültek Mount góljával, ami végül elégnek is bizonyult, így a Chelsea is 3 ponttal távozott az Anfield Roadról.

Nagyon kevés lehetőséget hozott az összecsapás első félideje, de a játékrész felétől a Chelsea egyre több veszélyes helyzetet tudott kidolgozni. A „Kékek” többször is a Pool védelme mögé tudtak kerülni, amit Werner meg nem adott gólja is jelzett. A szünet előtt aztán egy kontrából eredményes tudott lenni a Chelsea. Kanté ugratta ki Mountot, aki becselezte magát a pálya közepe felé, majd bevette Alisson kapuját, 0-1!

A második félidő elején a Liverpool juthatott volna büntetőhöz, de a játékvezető és a videóbíró végül úgy ítélte meg, hogy Kanté kezezése nem ér tizenegyest. Ezt követően Robertsonnak kellett a gólvonalról mentenie, hogy a Chelsea ne lépjen el két góllal. Jürgen Klopp csapata próbálta felpörgetni a játékot, de sokáig nem tudtak kaput eltaláló lövésig sem  eljutni. A vendégek teljes mértékben kontrákra rendezkedtek be, aminek a 77. percben majdnem meg is lett az eredménye, de Werner lövését nagy bravúrral védte Alisson. Végül a Chelsea kibírta a Liverpool nem túl erős nyomását, így ők is 3 ponttal távoztak a “Vörösök” otthonából. Jürgen Klopp csapata pedig sorozatban 7. hazai meccsén maradt nyeretlen a PL-ben.

Liverpool – Chelsea 0-1 (0-1)
Helyszín:
Anfield Road Vezette: M. Atkinson
Gólszerző:
ill. Mount (42.)
Sárga lapok: – ill. –
Kiállítás: -ill. –

Liverpool: Alisson – Robertson, Kabak, Fabinho, Alexander-Arnold – Jones (Oxlade-Chamberlain 62.), Wijnaldum, Thiago (Milner 80.) – Mané, Firmino, Salah (Jota 62.) Vezetőedző: Jürgen Klopp

Chelsea: Mendy – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – James, Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount (Kovacic 81.), Ziyech (Pulisic 66.), Werner (Havertz 90+1.) Vezetőedző: Thomas Tuchel

A mérkőzés összefoglalója:

 

A hétközi mérkőzések eredményei:

Kedd:
Manchester City 4-1 Wolverhampton

Szerda:
Burnley 1-1 Leicester City
Sheffield United 1-0 Aston Villa
Crystal Palace 0–0 Manchester United

Csütörtök:
Fulham 0-1 Tottenham
West Brom 0-1 Everton
Liverpool 0-1 Chelsea

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: