Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: kiesőjelölt tréfálta meg az éllovast – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) hétközi fordulójának szerdai zárómeccsén a listavezető Galatasaray együttese a kiesőzónában elhelyezkedő Ankaragücü csapatához látogatott…

Hatalmas meglepetésre a bennmaradásért küzdő Ankaragücü együttese 2-1 arányban legyőzte a bajnoki cím visszafoglalásáért harcoló Galatasaray együttesét. Az isztambuli óriás a mérkőzés elejétől fölényben játszott és számtalan lehetőséget kialakított, a fővárosi gárda kapusa, Celikay többször is bravúrral óvta meg ketrecét a góltól, Onyekuru közeli fejesénél elképesztő hárítást mutatott be. A játékrész második felében az Ankaragücü egyre többször jelent meg az ellenfél tizenhatosa előtt, és néhány ígéretes próbálkozás után a félidő utolsó percében egy kezezés által tizenegyest harcoltak ki, melyet Ibrahim Akdag biztosan váltott találatra. Fatih Terim a szünetben három cserét hajtott végre, s az Arda Turan helyére beálló Falcao fordulásból gyönyörű lövést küldött kapura, de a portás ismét jó helyen állt. Tíz perc elteltével a hazaiak újabb góllal sokkolták a Galatát, amikor egy elfutást követően a georgiai Saba Lobjanidze gyönyörűen emelt a kimozduló Muslera hálójába. Kisvártatva Mostafa Mohamed ütese miatt tíz emberre fogyatkozott a vendég csapat, innentől pedig hiába próbálkoztak emberhátrányban a felzárkózásért, a kis csapata lehozta a mérkőzést. A Galata erejéből csak a szépítésre futotta a hosszabbításban Muhammed Aktürkoglu jóvoltából.

A bajnoki címért zajló versenyfutás másik két érdekeltje közül a Fenerbahce csütörtökön, a Besiktas szombaton lép pályára hazai környezetben a győzelem reményében.

Ankaragücü – Galatasaray 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Akdag (45+1. – büntetőből), Lobjanidze (55.), ill. Aktürkoglu (90+2.)
Kiállítva:ill. Mostafa Mohamed (57.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye