Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: otthonában hullajtott értékes pontokat a Fenerbahce – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) csütörtöki játéknapján az éllovas Galatasaray tegnapi meghökkentő veresége után az üldöző Fenerbahce a középmezőnyben tanyázó Antalyaspor ellen készült faragni a lemaradását…

Óriási meglepetésre a Fenerbahce csak 1-1-es döntetlent harcolt ki az Antalyaspor elleni csütörtöki kora esti találkozón, így a gödörbe kerülő isztambuli óriás képtelen volt utolérni a táblázaton a nagy riválist. A vendégek az első tíz perc elteltével máris komoly hideg zuhanyban részesítették az esélyest, hiszen az angolai Fredy találatával idejekorán magukhoz ragadták az előnyt. Nehezen ébredt a korai sokkból a Fener, és az első félidőben hiába igyekeztek, kevés valamire való lehetőséget tudtak kialakítani az ellenfél kapuja előtt. A szünet utáni folytatásban lassan egyre inkább érvényesült a Fener mezőnyfölénye, amely azonban sokáig meddőnek bizonyult. A télen hatalmas hírveréssel igazolt Mesut Özil továbbra is csak keresi egykori önmagát, kezdőként egy felejthető meccsen megint 67 perc jutott neki. Talán éppen az ő leváltása hozta meg az áttörést, nem sokkal később ugyanis Enner Valencia egyenlítette ki a találkozó állását az utolsó tíz percen belül járva. A bekapott gól után az antalyaiak is pályára küldték legnagyobb sztárjukat Lukas Podolski személyében, ám a parázs végjátékban már egyik oldalt sem született találat.

A magyar válogatott hátvédje, Szalai Attila újabb találkozót játszott végig, a meccs elején sárga lapot kapott. Csapata a legutolsó öt mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni, és jelenleg két ponttal vannak lemaradva a tegnap botló Galatasaray és az ebben a fordulóban még pályára lépő Besiktas mögött a harmadik helyen.

Fenerbahce – Antalyaspor 1-1 (0-1)
Gólszerzők: E. Valencia (83.), ill. Fredy (12.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye