Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: újabb európai mérkőzés helyszíne változott

Azok után, hogy például a norvég válogatott Spanyolországban játssza egyik márciusi világbajnoki selejtezőjét, most a portugál nemzeti csapat helyszínváltoztatását erősítették meg a hatósági korlátozások miatt…

Az érintett szervezetek a csütörtöki napon megerősítették, hogy a portugál válogatott a koronavírus-járvánnyal összefüggő utazási korlátozások miatt Torinóban fogadja Azerbajdzsán válogatottját a világbajnoki selejtezősorozat első fordulójában, március 24-én. Ezáltal a luzitán válogatott legnagyobb sztárja, Cristiano Ronaldo “hazai” pályán, klubcsapata stadionjában szerepelhet.

A változtatásra azért volt szükség, mert a különböző országokban játszó légiósoknak egy hetet karanténban kellett volna tölteniük hazautazásuk esetén. Az Európa-bajnoki címvédő portugálok a semleges helyszínen megvívott mérkőzés után március 27-én Szerbiában, újabb három nappal később pedig Luxemburgban lépnek pályára.

Ugyanakkor a nemzetközi labdarúgó-szövetség (FIFA) a világjárvány miatt továbbra sem teszi kötelezővé a kluboknak, hogy elengedjék játékosaikat a válogatottakhoz.