Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: elképesztő helyszínen játszhatnak a norvégok

Márciusban veszi kezdetét az európai zónában a 2022-es világbajnokság selejtezősorozata, és az országban érvényben lévő szigorú járványügyi korlátozások miatt a norvég válogatott minden bizonnyal nem játszhatja le hazai pályán az első mérkőzését…

A Norvég Labdarúgó-szövetség (NFF) vezetői jövő héten Spanyolországba utaznak, ugyanis amennyiben a norvég hatósági korlátozások nem enyhülnek, akkor a norvég válogatott a március 27-i, Törökország elleni hazai vb-selejtezőjét Málagában fogja megrendezni.

A választás azon egyszerű oknál fogva esett a Dél-Spanyolországban található La Rosaleda Stadionra, hogy Norvégia három nappal korábban Gibraltár otthonában játssza le első selejtező mérkőzését a G csoportban. Málaga városa közúton mintegy 3500 km-re fekszik Oslótól.

A hivatalos szabályozás értelmében a skandináv ország egészségügyi hatósága tíznapos karantént tesz kötelezővé az országba belépők számára. Vannak kivételek, a vendégként érkező sportcsapatok esetében például elegendő negatív tesztekkel igazolni, hogy a küldöttség tagjai közül senki sem fertőzött, és háromnaponta tesztelni kell őket. A hatóság egy hete javasolta ezeknek a kivételeknek a megszüntetését az egyre súlyosbodó európai járványhelyzet miatt, de a kormány ezt egyelőre nem fogadta el. A szövetség így döntött inkább a semleges helyszín mellett.