Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eredivisie: kiütéses győzelemmel kapaszkodik a Feyenoord

Az elmúlt hétvégi elveszített rangadó után a Feyenoord csapata kötelező győzelemre készült a kieső zóna előterében tanyázó Venlo ellen a holland bajnokság (Eredivisie) 25. fordulójának szombati játéknapján…

A Feyenoord nem kegyelmezett a szerény képességű Venlo együttesének és mindkét félidőben három-három gólt vágva aratott 6-0-s győzelmet hazai környezetben. Az Alkmaart elkeseredetten üldöző rotterdamiak már az első negyedóra végén megszerezték a vezetést Jens Toornstra jóvoltából, néhány perccel később pedig gólerős hátvédje, Lutsharel Geertruida találatával duplázták meg az előnyt. Az első félóra végére az érdemi kérdéseket el is döntötték, miután a 31. percben Brian Linssen góljával már 3-0-ra módosították a különbséget. A második félidő innentől kezdve csak formalitásnak tűnt, de azért a Feyenoord a folytatást is komolyan vette, és negyedóra elteltével Toornstra napi második góljával fokozta a különbséget. Az utolsó húsz percen belülre érve Steven Berghuis is meglőtte idénybeli 14. bajnoki gólját, majd a hajrában az ő előkészítésének köszönhetően a brazil Botteghin állította be a kiütéses végeredményt.

A rotterdamiak féltucatot gurítva mészárolták le ellenfelüket, ezzel a negyedik helyen három pontra megközelítették a dobogó utolsó fokát birtokló AZ Alkmaar együttesét.

Feyenoord – Venlo 6-0 (3-0)
Gólszerzők: Toornstra (14., 62.), Geertruida (19.), Linssen (31.), Berghuis (73.), Botteghin (85.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye