Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Fortuna Liga: a DAC elveszítette a Slovan elleni rangadót – videóval

A szlovák bajnokság (Fortuna Liga) alapszakaszának utolsó, 22. fordulójának nagy rangadóján az első két helyezett találkozott egymással, amikor a Slovan Bratislava Pozsonyban fogadta a dunaszerdahelyi FC DAC 1904 együttesét…

 

A listavezető házigazda soraiból Holman Dávid továbbra is harcképtelen volt sérülés miatt, viszont a szerdahelyieknél az eltiltásból visszatérő csapatkapitány Kalmár Zsolt mellett Schäfer András is tagja volt a kezdőcsapatnak. Sajnos nagyon nem kezdődött jól a mérkőzés a DAC számára, hiszen a harmadik perc végén a Slovan máris megszerezte a vezetést, miután egy pontrúgást követő lecsorgó labdát Vladimir Weiss vágott közelről a hálóba. (1-0) Alig telt el az első tíz perc és már kettő volt közte, a 11. minutumban ugyanis a hazaiak Beszkorovajnij szabálytalansága után büntetőhöz jutottak, melyet ugyancsak Weiss váltott gólra. (2-0) Kisvártatva Schäfer megkapta a mérkőzés első sárga lapját, a felvidéki gárda valósággal sokkot kapott a két bekapott találattól, Storck legénysége a játékrész második felében vezette első épkézláb akcióit. Több kisebb lehetőség után az első félóra végeztével Balic labdaszerzése után nagyszerű ütemben ugratta ki Marko Divkovicot, aki higgadtan helyezett ziccerben Greif kapujába. (2-1) Bár a játékrész hajrája kifejezetten biztatóan sikeredett a vendégek részéről, ennél feljebb nem sikerült zárkózni, a Slovan 2-1-es vezetése mellett mehettek a csapatok a pihenőre.

A térfélcsere után a pozsonyiak argentin hátvédje, De Marco megütötte Müllert, azonban némi meglepetésre csak sárga lapos figyelmeztetésben részesült. Röviddel ezután Kalmár nagyszerű cselei után Ramirez ordító helyzetben Greif kapuja fölé bombázott. A kihagyott helyzet pedig megbosszulta magát, egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után ugyanis a marokkói Moha vette be közelről Jedlicka ketrecét. A DAC a kétgólos hátrányban fokozta az iramot, és komoly erőket mozgósított a felzárkózás érdekében, de az ellenfél kapuja előtt rendre elfogyott a tudomány. Az utolsó negyedórán belülre érve mindkét csapat még cserékkel próbált meg frissíteni a végjátékra, ám Storck igyekezete ellenére a játékosai képtelenek voltak veszélyt jelenteni a Slovan kapujára, így a remélt felzárkózás elmaradt, a csapat kétgólos vereséget szenvedett.

Ezzel az eredménnyel a rájátszás előtt a két csapat közt 10 pontra nőtt a különbség a pozsonyiak javára. Hiába reménykedett sokáig a bajnoki címben a DAC, most már nagyon úgy tűnik, hogy ebben az idényben is legfeljebb a második hely marad a szerdahelyiek számára. Az ezüstéremért zajló csatározásban Kalmárék hét ponttal előzik meg a harmadik helyezett Zsolnát.

A továbbiakban a Fortuna Liga az 1-6. helyezettek számára a felsőházban, a 7-12. helyezett csapatok részvételével pedig az alsóház küzdelmeivel folytatódnak a rájátszásban.

Slovan Bratislava – FC DAC 1904 3-1 (2-1)
Helyszín: Tehelné pole, Pozony Vezette: Peter Kralovic
Gólszerzők:
Weiss (3., 11. – a másodikat büntetőből), Moha (58.), ill. Divkovic (32.)
Sárga lapok: De Marco (47.), ill. Schäfer (18.), E. Ramirez (40.), Taiwo (84.)
Kiállítva: ill.

Slovan Bratislava: Greif – De Marco, Bozsikov, Bajric, Medvedev – De Kamps, Nono (Ibrahim 69.) – Moha (Henty 77.), V. Weiss (Strelec 90+1.), Daniel – Ozbolt (Csavrics 77.). Vezetőedző: Darko Milanic.

FC DAC 1094: Jedlicka – C. Blackman, Kruzliak, J. Müller (Nicolaescu 76.), Beszkorovajnij (E. Davis 63.) – Schäfer, A. Balic (Andzouana 90+1.), Kalmár, Christie-Davies – M. Divkovic (Taiwo 76.), E. Ramirez. Vezetőedző: Bernd Storck.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye