Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca tinije az első találata után: “A sírba is magammal viszem ezt a gólt”

A Barcelona szombat este az Osasunát is legyőzte, így már 16 bajnoki óta veretlen a La Ligában. A mérkőzést azonban nem emiatt fogja elfelejteni a katalán gárda 18 éves középpályása, Ilaix Moriba, hiszen első gólját lőtte a felnőtt csapat színeiben. 

Ilaix Moriba biztosan nem fogja elfelejteni a pamplónai kirándulást. A Barca tinije az első gólját lőtte a nagycsapatban, amivel 2-0-ra győzték le az Osasunát a spanyol bajnokság 26. fordulójában. Az első találatot még Jordi Alba szerezte az első félidőben Lionel Messi pazar gólpasszát követően, Ilaix pedig a 83. percben vette be az ellenfél hálóját, szintén az argentin előkészítése után.

A fiatal játékos elképesztően boldog volt a találkozó után, ráadásul épp ugyanott szerezte meg az első találatát, ahol Ansu Fati is meglőtte az első gólját a Barcelonában az előző szezonban.

“Szeretek kapura lőni, de ezt biztos, hogy nem felejtem el. A sírig velem lesz. Nem tudom, hogy vágtam be a hálóba, ráadásul a bal lábammal, de…hála Istennek, bement”

– nyilatkozta Ilaix a sajtó munkatársainak az El Sadar stadionban a mérkőzés után. A játékos emellett fiatal csapattársáról és barátjáról, Ansu Fatiról is beszélt. 

“Ansu olyan nekem, mintha a testvérem lenne és nagyon sok szeretetett kapok tőle. Örömmel tölt el, hogy ugyanott lőhettem meg az első gólomat, ahol ő is tette.”

A 18 éves középpályásnak ez volt a hatodik szereplése, amióta Ronald Koeman vezetőedző felhozta a felnőttekhez, és reméli, hogy a jövőben is segíthet a Barcelonának a bajnoki trófeáért folyó harcban.

“Az első meccsem óta Koeman azt mondja nekem, hogy keresek lehetőséget a gólszerzésre és ezért próbáltam most meg. Soha nem gondoltuk azt, hogy számunkra véget ért a bajnoki trófeáért folyó harc. Kemény lesz, de harcolni fogunk érte, ez benne van a DNS-ünkben. Rengeteget tanultam a La Masián és nagyon szerencsés vagyok. Az első gólomat a szüleimnek és a családomnak ajánlom.”