Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: megvan az új elnök – HIVATALOS

A vasárnapi napon tartották meg a Barcelona elnökválasztását, melyen a botrányba keveredett Josep Maria Bartomeu megüresedett elnöki pozíciójának elfoglalásáért három jelölt versengett….

A várakozásoknak megfelelően az előzetes favorit, Joan Laporta a szavazatok 54.28 százalékát (30 184 darab szavazat) megszerezve diadalmaskodott az FC Barcelona elnökválasztásán. A voksolás második helyén a 29.99 százalékot (16 679 darab szavazat) begyűjtő Victor Font végzett, míg harmadikként az 8.58 százalékot (4769 darab szavazat) elérő Toni Freixa zárt.

A klub elnöki tisztségét már 2003 és 2010 között betöltő Laporta nem titkoltan azért akart visszatérni a katalán óriásklub élére, hogy visszaállítsa az egyesület renoméját, melyet az előző vezetés alaposan megtépázott. Korábbi irányítása alatt a Barca összesen 12 trófeát gyűjtött be.

A régi-új elnök egyik legfontosabb teendője Lionel Messi helyzetének megoldása lesz, hiszen az egyesület élő legendájának június 30-án lejár a szerződése, és az előző elnöktől már tavaly nyáron az elengedését kérte, melyet végül nem engedélyeztek számára. Messi úgy döntött, hogy a szabályok szerint kitölti szerződését és még egy évet marad a katalán csapat alkalmazásában, ám korábbi kijelentése szerint a mostani az utolsó szezonja a klubnál. Erről akár az új elnök személye még könnyen megváltoztathatja álláspontját…?

FC Barcelona-elnökválasztás, végeredmény: