Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

“Olyan játékos nem állhat a sorfalba, aki fél a labdától!”

Ahogyan arról beszámoltunk, a Bajnokok Ligája kedd esti nyolcaddöntőjében a Juventus csapata az FC Porto ellen hosszabbításban elért győzelme ellenére búcsúzott már a legjobb 16 között a további küzdelmektől, azt viszont nem teszik zsebre, amit az olasz sajtótól és szakértőktől kapnak…

 

A Juventus csapata nagy csatában kiesett a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az FC Porto ellen, köszönhetően annak, hogy a hosszabbításban egy meglehetősen elkerülhető szabadrúgást gólt kaptak, hiszen Sergio Oliveira kísérleténél úgy szétrepült a sorfal, hogy attól a megyei bajnokságok edzői is joggal tépnék a hajukat. Az olasz edzőfejedelem, a torinói gárdát korábban 2004 és 2006 között irányító Fabio Capello is alaposan lekapta az érintetteket a tíz körméről:

“Megbocsáthatatlan hibát követtek el a játékosok: megijedtek a labdától, a hátukat fordítva ugrottak el előle. Az én időmben nem alkothatták olyanok a sorfalat, akik félnek a labdától!”

Az ominózus szabadrúgásnál jól látható volt, hogy a háromtagú sorfalból Álvaro Morata elugrott, Cristiano Ronaldo pedig nemes egyszerűséggel hátat fordított, ami Capello mellett a komplett olasz sajtó szerint elfogadhatatlan volt. Miután CR7 leigazolása óta a Juventus harmadszor is idejekorán búcsúzott a Bajnokok Ligája küzdelmeitől, sokan mielőbb a portugál klasszis távozását követelik, ami a tegnap mutatott lélektelen játéka és hozzáállása miatt aligha meglepő.

A szakértőként dolgozó egykori klasszis mester továbbá azt is szóvá tette, hogy a kiesés után kizárólag a Juventus fiatal játékosai vállalták a felelősséget, és álltak a kamerák elé nyilatkozni: “csak a fiatalabbak vállalták, hogy kiállnak a nehéz percekben. Ebben a csapatban vannak olyan rutinos játékosok, akik siker esetén szeretik learatni a babérokat, vereség esetén azonban eltűnnek.”