Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Diego Simeone klubcsúcsot döntött az Atletico Madridnál!

Mint arról beszámoltunk, a tegnapi nap folyamán az Atletico Madrid hátrányból fordítva 2-1-es győzelmet aratott az Athletic Club ellenében. Ez a siker volt Diego Simeone 309. diadala a “Matracosok” élén, amivel klubcsúcsot döntött.

Diego Simeone 2011 decemberében vette át az Atletico Madrid irányítását, amelyet azóta összesen 514 mérkőzésen vezetett. A tegnap esti Athletic Club elleni győzelem volt a 309. sikere a kispadon az argentin mesternek, amivel új klubrekordot állított fel. A csúcsot eddig Luis Aragonés tartotta, akivel 2008-ban Európa-bajnokságot nyert a spanyol válogatott. Aragonés számára a 308 siker 4 ciklus alatt jött össze az Atleticoval. Az 50 esztendős Simeone egyébként hamarosan egy újabb rekordot is megdönthet. A spanyol labdarúgás történetében egy csapattal a legtöbb győzelmet a Real Madrid legendás trénere, Miguel Munoz tartja, aki 357 sikert ért el a “Habfehérek” élén, ami nincs beláthatatlan távolságra Simeone számára.

Az Atletico Madrid egyébként ebben a szezonban 26 forduló után 62 ponttal rendelkezik, ami a statisztikák szerint az eddigi legjobb teljesítményük a La Ligában. A 2013/14-es idényben bajnoki címet ünneplő “Matracosok” 26 kört követően 61 egységet gyűjtöttek be, jelenleg pedig 6 ponttal vezetik a tabellát a Barcelona előtt.