Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hátrányból diadalmaskodott az Atlético – videóval

A Bajnokok Ligája szerdai nyolcaddöntőit megelőzően a kora esti órákban az ezúttal szabadnapos Atlético Madrid együttese egy korábbról elhalasztott rangadót pótolt a spanyol bajnokságban (La Liga) az Athletic Club ellen…

A korai hátrányba kerülése ellenére a listavezető Atlético Madrid együttese 2-1-es győzelmet aratott az Athletic Club ellen a Wanda Metropolitanóban a 18. fordulóból elhalasztott mérkőzés pótlása alkalmával. Hiába kezdte dominánsabban a mérkőzést a házigazda fővárosi alakulat, az első játékrész derekánál első kaput eltaláló lövésével a baszkok szerezték meg az előnyt, amikor Williams jobb oldali bejátszásából a csapatkapitány Iker Muniain volt eredményes a büntetőpont magasságából. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, az Atlético próbálkozott többet, de az Athletic zárt védekezését nehezen tudták voltak feltörni, a félidő ráadásában mégis ki tudtak egyenlíteni Marcos Llorente tökéletes fejesével, aki Lemar beadása után bólintott Simon hálójába. A térfélcserét követően alig öt perccel a fővárosiak a vezetést is átvették, ugyanis a Nunez szabálytalansága után megítélt büntetőt Luis Suárez értékesítette. Hátrányból fordított az Atlético, és a továbbiakban az Athleticen lett volna a sor, Marcelino hiába próbálta cserékkel frissíteni a csapatát, kevés valamire való lehetőséget tudtak kialakítani Oblak kapuja előtt, s végül egyenlíteniük sem sikerült.

Győzelmével Diego Simeone csapata azonos meccsszám mellett immár hat ponttal vezeti a La Liga tabelláját a második helyezett Barcelona előtt, míg a bilbaói együttes továbbra is a nyolcadik helyen tanyázik.

Atlético Madrid – Athletic Club 2-1 (1-1)
Gólszerzők: M. Llorente (45+2.), L. Suárez (51. – büntetőből), ill. Muniain (21.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye