Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A véghajrában tudott egyenlíteni a Real a madridi derbin! – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 26. fordulójának vasárnapi játéknapján madridi derbit rendeztek. Az első játékrészben az Atletico Suárez góljával előnybe került, amit a mérkőzés véghajrájában Karim Benzema ki tudott egyenlíteni, így mindkét fél egy ponttal gazdagodott, ezzel pedig a Barcelona járt a legjobban.

Nagyon magasra feltolt védekezéssel kezdte meg a mérkőzést az Atletico Madrid gárdája, amely igen támadó felfogásban lépett fel a Real Madriddal szemben. Diego Simeone tanítványai labdabirtoklásra és gyors játékra törekedtek, aminek a 15. percben meg is lett az eredménye. Egy labdaszerzést követően Llorente Nacho mellett tudta elvinni a labdát, majd tökéletes ütemben kiugratta Suárezt, aki külsővel ellőtte Courtois mellett a labdát, 1-0! Ezt követően az Atleti némileg átadta a kezdeményezést a Real számára, de a vendégek nem tudtak komoly helyzeteket kialakítani. A “Habfehérek” számos beadással próbálkoztak, de ezeket könnyedén meg tudta oldani a “Matracosok” védelme, egy kezezésgyanús esettől eltekintve, de végül a szünetre előnnyel vonulhattak a hazaiak.

A második játékrész elején a Real megpróbált némileg támadóbban fellépni, amire két veszélyes akcióval felelt az Atleti, ahol előbb Carrasco, majd Suáraz kísérletét védte nagy bravúrral Courtois. A 71. minutumban Oblaknak kellett egy nagyobb védést bemutatnia Valverde távoli lövésénél. A 80. percben hatalmas lehetőség alakult ki a Real Madrid előtt Llorente labdaeladása után, de Oblak mindkétszer hárítani tudta Benzema közeli lövéseit. Egy perccel később ismét a szlovén kapus nyerte meg kettejük párharcát, Benzema ezúttal szabdrúgásból veszélyeztetett. A rendes játékidő vége előtt 2 minutummal aztán összejött az egyenlítés a Real számára egy Casemiro-Benzema összjátékot követően, ahol a támadónak csak az üres kapuba kellett passzolnia, 1-1! Ezt követően már nem született újabb gól, így az Atletico továbbra sem tudta legyőzni a városi riválist a Wanda Metropolitanoban.

Atletico Madrid – Real Madrid 1-1 (1-0)
Helyszín:
Wanda Metropolitano Vezette: A. Hernandez
Gólszerzők:
Suárez (15.) ill. Benzema (88.)
Sárga lapok: Carrasco (64.), Correa (72.), Joao Felix (80.), Savic (90+1.), Llorente (90+2.) ill. Varane (67.)
Kiállítás: -ill. –

Atletico Madrid: Oblak – Hermoso, Felipe, Savic, Trippier – Koke, Llorente, Lemar (Saúl 57.), Correa (Kondogbia 82.), Carrasco (Joao Felix 64.) – Suárez Vezetőedző: Diego Simeone

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Kroos, Casemiro, Modric – Rodrygo (Vinicius 60.), Benzema, Asensio (Valverde 60.) Vezetőedző: Zinedine Zidane

A mérkőzés összefoglalója:

 

A 26. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Valencia 2-1 Villarreal

Szombat:
Valladolid 2-1 Getafe
Elche 2-1 Sevilla
Cadiz 1-0 Eibar
Osasuna 0-2 Barcelona

Vasárnap:
Huesca 3-4 Celta Vigo
Atletico Madrid 1–1 Real Madrid
18:30 Real Sociedad – Levante (Tv: Spíler 2)
21:00 Athletic Bilbao – Granada (Tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Real Betis – Alavés (Tv: Spíler 2)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: