Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: hétgólos őrült meccsen verte a Celta Vigo a sereghajtót – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 26. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a sereghajtó Huesca és a középmezőnyhöz tartozó Celta Vigo mérte össze tudását egymással…

Elképesztő mérkőzés kerekedett ki a vasárnap délutáni játékból, és a Celta Vigo 4-3-as idegenbeli sikert aratott a Huesca vendégeként. A galíciaiak már az ötödik percben magukhoz ragadták az előnyt Santi Mina korai találata révén. Túl sokáig azonban nem örülhettek, mert a hazai gárda az első negyedóra végén előbb Dimitrios Siovas szöglet utáni fejesével kiegyenlített, majd másfél perccel később Rafa Mir Mikel Rico kiugratásából a vezetést is megszerezte az övéi javára. Nem hagyta annyiban a fordítást a Celta Vigo, és a játékrész nagy részében becsülettel rohamoztak a vendégek, majd a szünet előtti percekben az eltiltásból visszatérő veterán Nolito egy közeli kipattanó értékesítésével egyenlítette ki a találkozó állását. A szünetre a küzdőfelek 2-2-es döntetlennel vonulhattak le, majd a folytatásban néhány perc után ismét visszavette az előnyt a Celta, miután az 52. minutumban Hugo Mallo volt eredményes egy sarokrúgást követően. Az adok-kapokban a hazaiak következtek, több komoly lehetőség is kimaradt azonban a sereghajtó előtt, mígnem az utolsó negyedórához érve David Ferreiro kiegyenlített Galan bejátszását követően. Két perccel később viszont már megint a Vigónál volt az előny, miután Francisco Beltran tüzelt Fernández kapujába. Több fordulat már nem történt, a hazaiak hiába igyekeztek a lefújásig, három lőtt góljuk kevés volt a pontszerzéshez, a negyedik pedig nem jött össze, így a hatalmas küzdés ellenére üres kézzel maradtak és haladnak továbbra is a kiesés felé.

Huesca – Celta Vigo 3-4 (2-2)
Gólszerzők: Siovas (14.), Rafa Mir (16.), Ferreiro (74.), ill. Santi Mina (5.), Nolito (37.), Hugo Mallo (52.), Beltran (76.)

 

A 26. forduló eddigi eredményei

Valencia 2–1 Villarreal
Real Valladolid 2–1 Getafe
Elche 2–1 Sevilla
Cádiz 1–0 Eibar
Osasuna 0–2 FC Barcelona
Huesca 3–4 Celta Vigo

A 26. forduló további programja

Vasárnap:
16:15 Atlético Madrid – Real Madrid (tv: Spíler 2)
18:30 Real Sociedad – Levante (tv: Spíler 2)
21:00 Athletic Club – Granada (tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Real Betis – Deportivo Alavés (tv: Spíler 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye