Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: Kane ismét remekelt, simán nyert a Spurs és a Roma is – videóval

A Tottenham Hotspur együtteséhez hasonlóan az AS Roma is könnyedén győzött az Európa-liga nyolcaddöntőjének első körében. Míg az észak-londoniak Harry Kane duplájával múlták felül a Dinamo Zagrebet, addig a Farkasok a Sahtar Donyecket hozták nehéz helyzetbe a továbbjutást illetően.

A rómaiak az Olimpiai Stadionban ütötték ki a Sahtart, amely a mérkőzés egészében hiába birtokolta többet a labdát ellenfelénél. Paulo Fonseca alakulata Lorenzo Pellegrini találatával jutott vezetéshez a 23. percben. Az ukránok a folytatásban többször is szépen támadtak, azonban nem jött nekik össze az egyenlítés. A hajrára fordulva az olaszok lezárták a találkozó, és minden bizonnyal a párharc lényegi kérdését: a nagy visszatérő, Stephan El Shaarawy, valamint a középhátvéd Gianluca Mancini volt eredményes.

AS Roma – Sahtar Donyeck 3–0 (1-0)
Gólszerzők: Pellegrini (23.), El Shaarawy (73.), Mancini (77.)

A találkozó videós összefoglalója:

José Mourinho gárdája szintén hazai környezetben tett nagy lépést a legjobb nyolcba kerülés felé, méghozzá a Dinamo Zagreb ellen. A Spurs félidőnként egyszer bevette horvát ellenfelének kapuját, mindkét esetben a szenzációs szezont futó Kane révén. Ugyan a kétgólos különbség nem ledolgozhatatlan a zágrábiak számára, mégis a két csapat mai játéka alapján arra lehet következtetni, hogy a jövőheti visszavágó már csak formalitás lesz.

Tottenham Hotspur – Dinamo Zagreb 2–0 (1-0)
Gólszerző: Kane (25., 70.)

A találkozó videós összefoglalója: