Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érzékenyen érintette a Schalkét a Juventus BL búcsúja!

A német bajnokságban (Bundesliga) szereplő Schalke együttese a hírek szerint több mint 1 millió eurót vesztett amiatt, mert a Juventus nem jutott be a legjobb 8 közé a Bajnokok Ligájában.

Mint arról beszámoltunk, a Juventus bő egy héttel ezelőtt aktiválta a Weston McKennie kölcsönszerződésében szereplő vásárlási opciót, amelynek értelmében 18,5 millió eurót fizetnek az amerikai futballista játékjogáért a Schalke csapatának. A német klub egyéb feltételek teljesülése esetén további eurómilliókkal gazdagodhatott volna, ám ezek közül az egyiktől biztosan elesik. A legfrissebb beszámolók szerint ugyanis McKennie szerződésében volt egy olyan kitétel, hogy amennyiben a Juventus bejut a legjobb 8 közé a BL-ben, úgy a Schalke további 1,25 millió euróval gazdagodik. Mint ismert, a “Zebrák” végül 4-4-es összesítéssel alulmaradtak a Porto együttesével szemben, így erről az összegről le kell mondania a pénzügyileg is igen rossz helyzetben lévő Schalkénak.

A német élvonalban szereplő klub nem csupán pénzügyi téren áll pocsékul, hanem a bajnokságban is, hiszen 24 fordulót követően mindössze 1 győzelmet tudtak aratni és összesen 10 ponttal rendelkeznek. McKennie esetében még abban az esetben kaphatnak egyéb bónuszokat, ha a Juve megnyeri a Serie A-t, vagy az Olasz Kupát. Utóbbiban az “Öreg Hölgy” a döntőbe jutott, míg a bajnokságban 10 pontos hátrányban vannak az éllovas Interrel szemben.