Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

2. Bundesliga: fontos élmezőnybeli rangadót nyert a Hamburg

A német másodosztályú bajnokság (2. Bundesliga) fontos péntek esti rangadóján a listavezető Bochum együttese a közvetlen üldözők között található Hamburg gárdáját látta vendégül…

Az előzetes esélyekhez képest meglepetésre az utolsó öt fordulóban nyeretlen Hamburger SV gárdája házon kívül 2-0-ra diadalmaskodott a VfL Bochum ellen. Mindkét csapat előtt adódtak kisebb lehetőségek, mígnem az első félóra végéhez közeledve Hunt bejátszásából Amadou Onana szerezte meg a vezetést a vendégek javára. Nem sokkal később végképp megpecsételődni látszott az éllovas dolga, hiszen a gól után emberhátrányba is kerültek, miután Danny Blum súlyos szabálytalansága miatt a kiállítás sorsára jutott. A létszámfölényben a HSV magabiztosan őrizte előnyét, bár a második félidőben a házigazda tíz emberrel is képes volt helyzeteket teremteni, az egyenlítés nem akart összejönni. A Bochum a hajrában a több mint egy hónapja egy percet sem játszó Novothny Somát is pályára küldte, azonban honfitársunknak sem sikerült az egyenlítés. Ehelyett a legvégén a hamburgiak csereembere, Khaled Narey góljával végképp eldöntötte a három pont sorsát.

A másodosztály élén a Bochum két pontot így is megtartott előnyével a Hamburg gárdájával szemben, míg a tőlük szintén két pont lemaradásban lévő Holstein Kiel aktuális fordulóbeli mérkőzését koronavírus-fertőzések miatt elhalasztották a Heidenheim ellen.

VfL Bochum – Hamburger SV 0-2 (0-1)
Gólszerzők:ill. Onana (28.), Narey (89.)
Kiállítva: Blum (35.), ill.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye