Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: küzdelmes meccsen győzte le a Lazio a sereghajtót – videóval

Az olasz labdarúgó-bajnokság 27. fordulóját rendezték hétvégén, a pénteki játéknap kora délutáni mérkőzésén a Lazio igyekezett két vereségét követően javítani a sereghajtó Crotone ellenében.

A találkozót természetesen a hazaiak uralták és ők is kezdték azt jobban, már a 9. percben megszerezhette volna a vezetést a friss aranycipős Ciro Immobile, azonban Cordaz hárítani tudta. Alig öt minutummal később már a vendégek kapusa is tehetetlen volt, Radu átadását követően Milinkovic-Savic tudott lőni és a szerb középpályás nem hibázta el lehetőségét (1-0). A semmiből viszont kiegyenlít a Crotone, a nigériai csatár, Simy teremtette meg magának az esélyt a gólszerzésre, amivel élni is tudott (1-1). A sereghajtó együttes azonban nem bírta ki a szünetig kapott gól nélkül, a 39. percben Immobile passzából újra megszerzi a vezetést Luis Alberto a fővárosi alakulatnak (2-1).

A második játékrész elején nagy meglepetésre újra egyenlíteni tudnak a vendégek, az algériai Fares szabálytalankodott a tizenhatoson belül, így büntetőhöz jutott a Crotone, amelyet Simy értékesített higgadtan (2-2). Ezt követően a hazaiak mindent megtettek a három pontért, ami a találkozó hajrájában össze is jött, ugyanis a csereként beálló Caicedo a 84. percben megszerzi csapatának mind a három nagyon fontos pontot (3-2). A Lazio így tapad a Napolira, az Atalantára és az AS Romára, de továbbra is csak a hetedik pozíciót foglalják el, míg a Crotone helyzete kezd egyre kilátástalanabb lenni.

Lazio – Crotone 3-2 (2-1)
Játékvezető: A. Rapuano , Helyszín: Stadio Olimpico (Róma)
Gólszerzők: S. Milinkovic-Savi (14.), L. Albero (39.), F. Caicedo (84.) ill. Simy (29. 50. – büntetőből)

Videó hamarosan…

A 27. forduló további menetrendje
Péntek
20:45 Atalanta – Spezia (Digi Sport 1)

Szombat
15:00 Sassuolo – Verona (Digi Sport 3)
18:00 Benevento – Fiorentina (Digi Sport 1)
20:45 Genoa – Udinese (Digi Sport 2)

Vasárnap
12:30 Bologna – Sampdoria (Digi Sport 1)
15:00 Parma – AS Roma (Digi Sport 3)
15:00 Torino – Inter (Digi Sport 1)
18:00 Cagliari – Juventus (Digi Sport 1)
20:45 AC Milan – Napoli (Digi Sport 1)

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye