Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: fölényes idegenbeli sikert aratott a Fiorentina – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 27. fordulójának szombati kora esti összecsapásán két, a kieső zóna közelébe süllyedő csapat találkozott egymással a Benevento és a Fiorentina egymás elleni találkozása alkalmával…

 

A tabella második felében a meccs előtt egymással azonos pontszámmal álló két csapat egymás elleni mérkőzésén a Fiorentina 4-1-re diadalmaskodott házon kívül a Benevento ellen. Mindössze nyolc percet kellett várnunk az első találatra, ekkor ugyanis Dusan Vlahovic lőtt védhetetlenül a hálóba egy lecsorgó labda után, hamar előnyhöz juttatva a vendégeket. A “violák” bátrán kezdték a mérkőzést, Martínez Quarta előtt több lehetőség is adódott a vezetés növelésére, neki még nem sikerült, de a játékrész derekánál Vlahovic egy közeli kipattanó értékesítése által újabb gólt szerzett. 0-2 után több lehetőség formájában is életjelet adott magáról a Benevento, ám újabb gólt megint csak a Fiorentina és csak Vlahovic szerzett, a tehetséges szerb támadó ezúttal Dragowski kapus felívelését követően lefordulva volt eredményes egy parádés lövés jóvoltából. 1964 után először volt elő a firenzei klub történetében, hogy egy játékos egy félidő alatt három gólt szerezzen a Serie A-s bajnokin. A szünet utáni folytatásban Caprari szögletét Artur Ionita a hálóba fejelve szépített, de a fokozódó igyekezet ellenére a hazaiak további lehetőségei rendre kihasználatlanul maradtak. Az utolsó negyedórán belülre érve a Fiorentina két francia játékosának összjátéka után volt eredményes, Ribéry előkészítéséből Valentin Eysseric talált elegánsan a hálóba a kimozduló kapus felett, kialakítva a végeredményt.

A meccs hőse a 21 esztendős Vlahovic volt, aki a mostani triplájával jelenleg 12 gólnál tart a szezonban, egyúttal Erling Haaland (Borussia Dortmund), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) és Amine Gouiri (Olympique Lyon) után a negyedik 2000. január 1-je után született játékos lett a topligákban, aki legalább tízszer volt eredményes az aktuális idényben.

Benevento – Fiorentina 1-4 (0-3)
Gólszerzők: Ionita (56.), ill. Vlahovic (8., 26., 45+1.), Eysseric (75.)

 

A 27. forduló eddigi eredményei és további programja

Péntek
Lazio – Crotone 3-2
Atalanta – Spezia 3-1

Szombat
Sassuolo – Hellas Verona 3-2
Benevento – Fiorentina 1-4
20:45 Genoa – Udinese (tv: Digi Sport 2)

Vasárnap
12:30 Bologna – Sampdoria (tv: Digi Sport 1)
15:00 Parma – AS Roma (tv: Digi Sport 3)
15:00 Torino – Inter (tv: Digi Sport 1)
18:00 Cagliari – Juventus (tv: Digi Sport 1)
20:45 AC Milan – Napoli (tv: Digi Sport 2)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye