Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: hazai pályán blamázott egy kiesőjelölt ellen a PSG – videóval

A francia labdarúgó-bajnokság 29. fordulójának zárómérkőzésén a címvédő Paris Saint-Germain abban a tudatban fogadhatta a kiesés ellen küzdő Nantes együttesét, hogy a listavezető Lille csak döntetlent játszott, így befoghatják őket pontszámban a párizsiak.

A Barcelona kiejtését követően nem parádézott a PSG, Di María szerezhetett volna korán vezetést, de elszalajtotta lehetőségét az argentin. A vendégek is előnyt szerezhettek volna, azonban sem Kolo, sem Blas nem tudta értékesíteni a helyzetét. A 42. percben viszont a hazaiaknak sikerült előnnyel menni a szünetre, ugyanis Draxler egy kipattanót a kapuba tudott pofozni (1-0).

A második félidőben nagyot fordult a világ, a vendégek megfordították a találkozót. Előbb az 59. percben egy hazai védelmi hibát követően Randal Kolon tudott betalálni és egyenlíteni (1-1). Majd a 71. minutumban a fiatal francia csatár kioszt egy gólpasszt is, amelyből Moses Simon szerzi meg a vezetés a Nantes csapatának (1-2). Ezt követően a PSG próbált előre jönni mind a három pontért, azonban egy sem lett meg, mert komolyabb lehetőséget már nem tudtam kidolgozni Pochettino fiai. A nagy lehetőséget elszalasztotta a párizsi együttes, hogy befogja pontban a Lille gárdáját, míg a Nantes feljött a rájátszást érő 18. pozícióba.

PSG – Nantes 1-2 (1-0)
Játékvezető: K. Abed, Helyszín: Parc des Princes (Párizs)
Gólszerzők: J. Draxler (42.) ill. R. Kolon (59.), M. Simon (71.)

A 29. forduló további eredményei
Péntek
Reims – Lyon 1-1

Szombat
Angers – St. Étienne 0-1
Marseille – Brest 3-1

Vasárnap
Nimes – Montpellier 1-1
Dijon – Bordeaux 1-3
Lens – Metz 2-2
Lorient – Nice 1-0
Rennes – Strasbourg 1-0
Monaco – Lille 0-0

A bajnokság jelenlegi állása

A góllövőlista élmezőnye