Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem sült el jól az edzőváltás, ötöt kapott a Sheffield a Leicestertől – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság 28. fordulójának vasárnap délutáni mérkőzésén a dobogós Leicester City hazai pályán nagyon sima, 5–0-s győzelmet aratott a legendás trénerétől, Chris Wildertől a napokban megváló Sheffield United ellen.

Brendan Rodgers alakulata számos hiányzóval vágott neki a találkozónak, többek között Harvey Barnes és James Maddison sem volt bevethető. A hazaiak ennek ellenére remek első félidőt produkáltak, a 39. percben meg is szerezték a vezetést Kelechi Iheanacho révén. A fordulást követően beindult a gólzápor, Ayoze Pérez találata után Iheanacho további két alkalommal volt eredményes, ráadásul a Blades védője, Ethan Ampadu a hajrában szerencsétlenül bevette a saját kapuját – így alakult ki az ötgólos különbségű végeredmény.

A Leicester ideiglenesen ugyan, de feljött a második helyre a Premier League tabelláján – az üldöző Manchester United vasárnap este előzheti vissza a Rókákat, amennyiben a Vörös Ördögök begyűjtik a három pontot a West Ham ellen. A Sheffield helyzete továbbra is kilátástalan, a sereghajtót 14 pont választja el a bennmaradást érő 17. pozíciótól.

Leicester City FC – Sheffield United FC 5–0 (1-0)
Gólszerzők: Iheanacho (39., 69., 78.), Pérez (64.), Ampadu (80. – öngól)

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Newcastle United 1–1 Aston Villa

Szombat
Leeds United 0–0 Chelsea
Crystal Palace 1–0 West Brom
Everton 1–2 Burnley
Fulham 0–3 Manchester City

Vasárnap
Southampton 1–2 Brighton
17:30 Arsenal – Tottenham Hotspur
20:15 Manchester United – West Ham

Hétfő
21:00 Wolverhampton – Liverpool

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: