Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: CR helyetteseire 300 milliót költöttek, akik csak összesen 35 gólt szereztek

A Real Madrid hat támadót igazolt le Cristiano Ronaldo távozása után, ám ez a féltucat játékos csak mindössze 35 gólt tudott szerezni, míg ugyanezen idő alatt a portugál majdnem a háromszorosát lőtte. 

A Real Madrid bankszámlája 100 millió euróval gyarapodott 2018-ban, amikor Cristiano Ronaldót eladták a Juventusnak. Akkoriban sok elemző úgy gondolta, hogy ez egy nagyon jó üzlet lesz a királyi gárda számára, mivel a portugál már akkor javában a 30-as éveiben járt, ebből a pénzből pedig akár nagyon tehetséges játékosokat is tudnak venni a támadóharmadba. Idővel azonban kiderült, hogy a Real Madrid nem végzett túl jó munkát, és az újonnan érkezett játékosok nemhogy az évi nagyjából 50 gólt nem tudták pótolni, de még nem is rúgtak ennyit összesen az elmúlt 3 évben.

A Real Madrid végül 300 millió eurót költött Cristiano Ronaldo pótlására 6 játékosra elosztva: Eden Hazard (115 millió euró), Vinícius Junior (45), Rodrygo (45), Mariano Díaz (22), Jovic (60) and Brahim Díaz (17).

Habár nagyon sok pénzt elkötöttek támadókra, a spanyol klub gólszerzési problémáit nem tudták megoldani velük, és ez a hat ember mindösszesen csak 35 gólt lőtt abban a három évben, amióta Cristiano Ronaldo elhagyta a királyi gárdát: Vinícius Junior (13 gól), Rodrygo (8), Mariano Díaz (6), Hazard (4), Jovic (2) and Brahim Díaz (2).

Mindeközben a portugál ott folytatta a gólgyártást Torinóban, ahol Madridban abbahagyta. Az elmúlt három év alatt Ronaldo összesen 95 gólt szerzett 122 mérkőzésen, csak ebben a szezonban pedig 30 találat áll a neve mellett 30 találkozón. Legutóbb pedig mindössze 32 perc alatt lőtt mesterhármast a Cagliarinak az olasz bajnokságban.

A napokban felmerült a pletyka, hogy Cristiano Ronaldo visszatérhet a Real Madridba, aminek egyébként Zinedine Zidane is örülne.