Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ismét munkában a legendás uruguayi támadó – HIVATALOS

A legutóbb a Vadócz Krisztiánt is foglalkoztató Penarol csapatát irányító egykori legendás uruguayi csatár ezúttal egy jóval kisebb csapatnál talált feladatot magának edzői karrierje fellendítése érdekében…

A szerdai napon az uruguayi másodosztályban szereplő Atenas együttese büszkén jelentette be, hogy újdonsült vezetőedzőjének az ország egykori ikonikus játékosát, Diego Forlánt nevezte ki.

Az edzői karrierje elején járó legenda 2019 decemberétől 2020 szeptemberéig irányította az élvonalbeli Penarol gárdáját, de miután a bajnoki címre törő favorit az első 11 mérkőzéséből csak négyet nyert meg az elmúlt szezonban, így a vezetőségnél idejekorán megköszönték a munkáját.

A 41 esztendős Forlán annak idején, 2002-ben igazolt át az argentin Independiente csapatától az öreg kontinensre, és két éven át a Manchester United futballistája volt, majd Spanyolországban tudta letenni a névjegyét a Villarreal (2004-2007) és az Atlético Madrid (2007-2011) csapataiban. Később még a milánói Interben volt egy próbálkozása, majd Dél-Amerikában és a Távol-Keleten is megfordult, de régi formáját már nem tudta idézni, és a sérülések sem kerülték el őt.

Az uruguayi válogatott címeres mezében Forlán neve mellé 36 találat került 112 meccs alatt, és természetesen tagja volt a 2010-es világbajnokságon negyedik helyezést elérő nemzeti együttesnek.