Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Marad csapatánál a rutinos magyar középpályás – HIVATALOS

Ugyan az elmúlt időszakban arról szóltak a hírek, hogy lejárt a szerződése és ismét klubot válthat a magyar válogatott egykori középpályása, a vándormadár a minap maga erősítette meg, hogy marad eddigi állomáshelyén…

Vadócz Krisztián tavaly januárban szerződött a patinás uruguayi Penarol csapatához, ahová egykori játékostársa, a világsztár Diego Forlán hívására érkezett, ám az edzői karrierje elején lévő szakembert ősszel menesztették a csapattól, és később a rutinos magyar játékosnak is kevesebb lehetőség jutott. Ennek ellenére a magyar válogatott egykori játékosa a minap a csakfoci.hu részére megerősítette maradását:

“Egy pillanatig sem volt kérdés, hogy maradok. A korábbi híresztelésekkel ellentétben egyetlen percig sem voltam szabadon igazolható, ahogy azt sokan megírták otthon és itt kint. Megkönnyebbülés részemről, amikor az edzés előtt a klub ügyvédje tiszteletét tette, majd amiről korábban egyeztettünk, realizálódott. Nagyon jól érzem magam itt, hiszen óriási potenciál rejlik a csapatban. Örömmel tölt el, hogy folytathatom a pályafutásomat Uruguayban. Szokásomhoz híven ezúttal nem váltok, hanem folytatom a megkezdett munkát.”

A 35 éves középpályás a Honvéd színeiben színeiben kezdte karrierjét, majd 2002-től 2005-ig erősítette az első csapatot, mielőtt tartalmas légiós pályafutásba kezdett, mely során megfordult Hollandiában, Spanyolországban, Svájcban, Dániában, Indiában, Ausztráliában és Hong Kongban egyaránt, miközben menet közben többször hazatért. Kalandozó életmódja során Indiában sodorta őt össze az élet az akkoriban levezető uruguayi klasszissal, Forlánnal, aki edzői karrierje megkezdése alkalmával csábította Vadóczot az 50-szeres nemzeti bajnok csapathoz.

Vadócz a 2020-as idény során 18 tétmérkőzésen lépett pályára csapata színeiben, és első magyarként pályára léphetett a Libertadores-kupában, melyből a csoportkör végeztével esett ki a Penarol, az uruguayi bajnokságban pedig a negyedik helyen végzett.