Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: hétgólos mérkőzésen kapott ki a Galatasaray – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 31. fordulójának péntek esti mérkőzésén a bajnoki címet üldöző Galatasaray gárdája a középmezőnyben tanyázó Rizespor együttesét látta vendégül…

Hihetetlenül fordulatos mérkőzésen a Rizepsor házon kívül háromszor vezetést szerezve győzte le 4-3-ra a Galatasaray csapatát. A vendégek már a második percben komoly hideg zuhanyban részesítették a Galatát, hiszen Samu egy kiugrás végén parádés emeléssel csapatát juttatta vezetéshez. Gyorsan felszívta magát a favorit, és az első negyedóra végén a januárban megszerzett amerikai válogatott hátvéd, DeAndre Yedlin első találatát sikerült kiegyenlíteniük egy kipattanóból. Újabb negyedórával később pedig már a Galatasaraynál volt az előny, ugyanis Kilinc bejátszásából Emre Akbaba juttatta előnyhöz az övéit. Kisvártatva viszont válasza a bátran játszó Rizespornak, amely egy védelmi hiányosságot kihasználva Fernando Boldrin révén egyenlítette ki a találkozó állását a szünetre. A második félidei folytatásban Yedlin szabálytalansága után jutott büntetőhöz a vendég gárda, melyet a cseh Milan Skoda váltott gólra biztos lábbal. Az újból hátrányba kerülést követően a favorit isztambuli csapat jelentős mezőnyfölényben játszott, és az utolsó negyedórán belül Meriah öngólja jóvoltából tudtak egalizálni. Percekkel később az első hazai gólt szerző Yedlin második sárga lapjával a kiállítás sorsára jutott, és bár a hajrában több helyzete is adódott létszámfölényben a Rizespornak, úgy tűnt, hogy megosztoznak a pontokon a csapatok. Végül a hosszabbításban a Fernando Boldrin önmaga második, csapata negyedik gólját is megszerezve a vendégek javára döntötte el a három pont kérdését.

Galatasaray – Rizespor 3-4 (2-2)
Gólszerzők: Yedlin (14.), Akbaba (31.), Meriah (76. – öngól), ill. Samu (2.), Boldrin (41., 90+3.), Skoda (54. – büntetőből)
Kiállítva: Yedlin (79.), ill.

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye