Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: az utolsó pillanatokban mentett pontot a Sevillának a kapusa – videóval

A spanyol labdarúgó-bajnokság 28. fordulójának szombati játéknapjának késő esti mérkőzésén a kiesés ellen menekülő Valladolid fogadta a dobogós helyekért küzdő Sevillát.

Az első játékrész nem sikerült a legizgalmasabbra, ugyanis hazai részről egy kapura tartó lövés volt az is büntetőből, amelyet Fabián Orellana értékesített a 44. percben (1-0). Míg a vendégektől kettő kapuirányába eleresztett lövés volt, ebből mindkettő kaput is fogott, de egyik sem okozott gondot Jordi Masipnak. Így a semleges nézők számára unalmas 1-0-val mehettek pihenőre az együttesek.

A második félidőben sem szakadtak meg a csapatok egy darabig, mindössze Sergi Guardiolának volt esélye a gólszerzésre fél óra elteltével. A 83. percben a Sevilla első valamire való lehetőségéből kis híján gólt szerzett, de Luuk de Jong fejese csak a kapufát találta el. Nemsokkal később újra a holland egyenlíthetett volna, de ismét nem volt szerencséje. A találkozó utolsó másodperceiben a felhúzódó kapus Bono kitud egyenlíteni, így legalább egy fontos pontot megmentett a Sevilla (1-1). Azonban a döntetlennel egyik csapat sem lehet igazán elégedett, pláne a hazaiak nem, hiszen már a kezükben volt a győzelem.

Valladolid – Sevilla 1-1 (1-0)
Játékvezető: J. Fernandez , Helyszín: José Zorrilla Stadion (Valladolid)
Gólszerzők: F. Orellana (44. – büntetőből) ill. Bono (90+4.)

A 28. forduló eddigi eredményei és további programja:
Péntek:
Betis – Levante 2-0

Szombat:
Athletic Bilbao – Eibar 1-1
Celta Vigo – Real Madrid 1-3
Huesca – Osasuna 0-0

Vasárnap:
14:00 Getafe – Elche (Tv: Spíler 2)
16:15 Valencia – Granada (Tv: Spíler 2)
16:15 Villarreal – Cadiz
18:30 Atlético Madrid – Alaves (Tv: Spíler 2)
21:00 Real Sociedad – Barcelona (Tv: Spíler 2)

 A bajnokság jelenlegi állása:

 A góllövőlista jelenlegi állása: