Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Cristiano Ronaldo lett a tavalyi szezon legjobbja

Péntek este hirdették ki az olasz bajnokság (Serie A) 2019-2020-as szezonjának legjobbjait a Gran Gala del Calcio ceremónia keretein belül, amely ezúttal az ismert járványügyi korlátozások miatt nem nagy közönség előtt zajlott…

 

Az olasz bajnokság (Serie A) legjobb játékosának egymás után a második idényben is a mostanában egyre többet bírált Cristiano Ronaldót választották, aki az előző idényben 33 bajnokin 31 gólt szerzett, de így is csak a góllövőlista második helyén végzett az európai aranycipős Ciro Immobile mögött.

“Először nehéz volt az üres stadionokban játszani, de változatlanul az maradt a célunk, hogy nyerjünk, és ezt meg is tettük. Boldognak és szerencsésnek érzem magam. Kitartás, magabiztosság, alázatos munka és szenvedély – ezek azok a titkok, amelyek miatt még mindig játszhatok. Motivált vagyok, és annak is kell lenned minden évben, különben nem nyerhetsz 34, 35, 36 vagy 40 évesen”

– fogalmazott a díj kapcsán az ötszörös aranylabdás portugál klasszis.

A szezon edzője az Atalanta csapatát irányító Gian Piero Gasperini lett, míg az év csapatának ugyancsak a bergamói egyletet választották meg az újságírók és az edzők szavazatai által kihirdetett végeredményben. Az előző szezon legjobb női játékosa Cristiana Girelli (Juventus) lett.

A Serie A 2019-2020-as idényének álomcsapata: 

Gianlugi Donnarumma (AC Milan) – Robin Gosens (Atalanta), Stefan de Vrij (Inter), Leonardo Bonucci (Juvents), Theo Hernandez (AC Milan) – Nicoló Barella (Inter), Alejandro “Papu” Gómez (Atalanta), Luis Alberto (Lazio) – Paulo Dybala (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Cristiano Ronaldo (Juventus)