Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: ötgólos ki-ki meccsen győzte le az AC Milan a Fiorentinát – videóval

Az olasz bajnokság 28. fordulójában az AC Milan a Fiorentina otthonába látogatott és egy nagyon nehéz, ám izgalmas és gólgazdag mérkőzést játszott. Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a felek, ami a második játékrészben is folytatódott, de a végén jött Calhonuglo, és eldöntötte csapata javára a mérkőzést. Kellett ez a győzelem a Milannak, mert így el tudott szakadni a ma vereséget szenvedő Juventustól a tabellán. 

Kiegyenlített első félidőt játszott a Fiorentina az AC Milannal, sőt, talán a hazaiaknak valamivel több lehetőségük is volt. A vezetést viszont így is a vendég csapat szerezte meg a 9. percben, amikor egy remek passz után Ibrahimovic lőtt higgadtan a kapu jobb oldalába. Jól játszott azonban a Fiorentina is, és a 18. percben már ki is egyenlítettek, miután Pulgar gyönyörűen tekert egy szabadrúgást a kapu bal felső sarkába. A 29. percben a firenzeiek Pezzella révén kapufát lőttek, a 35. percben pedig Ibrahimovic tett ugyanígy. A 41. percben még Calhanoglunak volt egy lehetősége, de a tizenhatos vonaláról ellőt labdát kicsivel a kapu bal oldala mellé rúgta.

A második félidőben még jobban beindultak az események. Az 51. percben a Fiorentina a vezetést is megszerezte, amikor Ríbery küldött gondolkodás nélkül védhetetlen lövést a kapu bal oldalába. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel az 57. percben egyenlített az AC Milan: Kjaer szöglete Brahim Diazt találta meg, a spanyol támadó pedig kapus mellett lőtt a kapu jobb oldalába. A hazai csapat kicsit elfáradt, és a végére a milánóiak megtalálták a rést is a pajzson, mivel a 73. percben ismét vezetést szereztek Calhanoglu jobb alsó sarokba küldött góljával. A Milannak ez már elég volt a győzelemhez, mivel a Fiorentina már nem lőtt gólt, sőt, nem is igazán próbálkozott.

Fiorentina – AC Milan 2-3 (1-1)
Gólszerzők: Pulgar (18.), Ríbery (51.) ill. Ibrahimovic (9.), Brahim Diaz (57.), Calhanoglu (73.)
Sárga lap: Prandelli (65.), Kouame (89.) ill. Calhanoglu (41.), Meite (90+2.)
Kiállítás: – ill. –

A forduló további programja

Péntek
Parma – Genoa 1-2

Szombat
Crotone – Bologna 2-3
Spezia – Cagliari 2-1
Inter – Sassuolo – elhalasztva

Vasárnap
Verona – Atalanta 0-2
Juventus – Benevento 0-1
Sampdoria – Torino 1-0
Udinese – Lazio 0-1
Fiorentina – AC Milan 2-3
20:45: AS Roma – Napoli (tv: Digi Sport1)

A tabella jelenlegi állása

A góllövőlista jelenlegi állása