Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két fordulóval a vége előtt megvan az uruguayi bajnok

Az argentin és a brazil bajnokság mellett az uruguayi Primera División is sokat fejlődött az elmúlt időszakban, a 2020-as Clausura bajnoka pedig hétfő hajnalban máris meghatározásra került…

 

A 15 fordulós bajnokság 13. fordulójában ugyanis a vasárnapi játéknapon az eddigi éllovas Liverpool Montevideo csapata 4-0-s győzelmet aratott a patinás Nacional vendégeként, amely jóvoltából két körrel a vége előtt valamennyi üldözőjével szemben behozhatatlan, 8 pont előnyre tett szert.

Az 1915-ben alapított fővárosi egyesület végső diadala mindenképpen meglepetésnek számít, eddigi legnagyobb sikere a 2019-es Torneo Intermedio, valamint a 2020-as Szuperkupa elhódítása volt ezidáig. A kék-fekete színekben pompázó Liverpool a mostani bajnokságban még nem talált legyőzőre, 13 mérkőzésből kilencet nyert meg négy döntetlen mellett.

A hátralévő két fordulóban a második helyért folyó izgalmas küzdelemben többek közt a Vadócz Krisztiánt foglalkoztató Penarol együttese is érdekelt, amely 6-5-2-es mérlegével jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el a 16 csapatos uruguayi élvonal tabelláján.

A bajnokság aktuális állása

(Tabella: eredmények.com)