Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: két párharc eldőlhetett, kettő nyitott maradt a negyeddöntőben

A női Bajnokok Ligájában a negyeddöntő első mérkőzéseire került sor a szerdai játéknapon: pályára lépett két magyar érdekeltségű csapat, egyikük mérkőzését hazánkban rendezték, valamint a Barca és a City hölgykoszorúja is összemérte tudását egymással…

A budapesti Szusza Ferenc Stadionban rendezett összecsapáson a Chelsea talán némi meglepetésre pályaválasztóként 2-1-re felülmúlta a Wolfsburg csapatát, amely csak egy büntetőből tudott szépíteni a hajrában. A német gárda oldalán az aktuális idény végén visszavonuló Jakabfi Zsanett csereként lépett pályára az utolsó negyedórában.

Eközben a magyar származású az évtized legjobb női labdarúgójának választott Marozsán Dzsenifer csapata, a címvédő Olympique Lyon gárdája egy hajrábeli büntetővel nyerte meg idegenben Paris Saint-Germain elleni első mérkőzést, miközben a német válogatott klasszis kezdőként 62 percet töltött a pályán.

A negyeddöntő legnagyobb érdeklődéssel várt párharcában a Barcelona simán, 3-0-ra megnyerte a párharc első összecsapását a Manchester City csapata ellen a monzai semleges helyszínen. A legutolsó mérkőzés ugyancsak hasonlóan simán zárult, a favorit Bayern München szintén 3-0-s győzelmet aratott a svéd Rosengard felett.

Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Barcelona – Manchester City 3-0
Chelsea – Wolfsburg 2-1
Paris Saint-Germain – Olympique Lyon 0-1
Bayern München – Rosengard 3-0

A visszavágókat jövő héten rendezik meg, míg az elődöntő mérkőzéseit április 24-én és 25-én, illetve május 1-jén és 2-án tartják. A női BL idei kiírásának fináléját május 16-án játsszák le a svédországi Göteborgban.