Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: egy árva öngóllal győzte le Azerbajdzsánt Portugália – videóval

Portugália csak egy góllal tudott nyerni, míg Szerbia fordított Írország ellen. Haalandék simán verték Gibraltárt, Montenegró Jovetic duplájával fordított. A H-csoportban Szlovákia nem bírt Ciprussal, Szlovénia legyőzte Horvátországot, míg Oroszország Máltán gyűjtötte be a három pontot.

Az A-csoportban Portugália végig hatalmas fölényben játszott Azerbajdszán ellen, és sok helyzetet is kialakítottak Ronaldóék, mégis a 36. percben Medvedev öngóljával szereztek vezetést a portugálok, és amint az később kiderült a sok lehetőség ellenére ez az öngól döntötte el a három pont sorsát. Írország már a 18. percben vezetést szerzett Browne góljával, ám ezután Szerbia átvette az irányítást, és a 40. percben Vlahovic egyenlített is. A második játékrészben Szerbiának jött ki jobban a lépés, és Mitrovic duplájával kétgólos előnybe kerültek a szerbek. A hajrában Collins még szépíteni tudott, de ez már későn jött, Szerbia otthon tartotta a három pontot.

Portugália – Azerbajdzsán 1-0 (1-0)
Gólszerző: Medvedev (36. – öngól), ill. 

Szerbia – Írország 3-2 (1-1)
Gólszerzők:
Vlahovic (40.), Mitrovic (69., 75.), ill. Browne (18.), Collins (86.)

Az A-csoport jelenlegi állása:

A G-csoport első mérkőzésének elején jól tartotta magát Gibraltár, ám a félidő végére gólokká érett Norvégia fölénye, a 43. percben Sorloth talált be, majd két perccel később Thorstvedt is eredményes volt. A második félidőben sem tudott kijjebb jönni a hazai válogatott, az 57. percben Svensson is feliratkozott a gólszerzők közé, így Norvégia simán hozta a kötelezőt Tokmac debütálásán. A csoport másik mérkőzésén az első félidőben a lettek akarata érvényesült, nem adtak sok lehetőséget Montenegrónak, sőt a 40. percben Ikaunieks góljával vezetést is szerzett Lettország. A hazaiak nem örülhettek sokáig, egy perccel később Jovetic egyenlített. A második játékrészben nagy fölényben játszott Montenegró, aminek a végén meg is lett a gyümölcse, Jovetic góljával megszerezték a három pontot a vendégek.

Gibraltár – Norvégia 0-3 (0-2)
Gólszerzők:
ill. Sorloth (43.), Thorstvedt (45.), Svensson (57.)

Lettország – Montenegró 1-2 (1-1)
Gólszerzők:
Ikaunieks (40.), ill. Jovetic (41., 83.)

A G-csoport jelenlegi állása:

A H-csoportban Szlovákia az első félidőben fölényben játszott Cipruson, de sok helyzetet nem tudtak kialakítani Skriniarék. A második félidőre feljebb tudott kapcsolni Ciprus, de gólt ők sem tudtak szerezni, így megosztoztak a pontokon a csapatok. Oroszország Máltán lépett pályára, és a vendégek az előzetes várakozásoknak megfelelően uralták az első félidőt, Dzyuba és Fernandes góljával kétgólos előnyre tettek szert az oroszok. A második játékrészben a máltaiak meglepték az oroszokat, Mbong góljával szépítettek a hazaiak, de a legvégén Sobolev gólja lezárta a mérkőzést. A csoport harmadik találkozóján Szlovénia Lovric korai góljával vezetést szerzett. Ezután végig fölényben játszott Horvátország, de nem sikerült bevennie a vendégeknek Oblak kapuját, így a szlovének otthon tartották a három pontot.

Ciprus – Szlovákia 0-0 (0-0)

Málta – Oroszország 1-3 (0-2)
Gólszerzők:
Mbong (56.), ill. Dzyuba (23.), Fernandes (35.), Sobolev (90.)

Szlovénia – Horvátország 1-0 (1-0)
Gólszerző:
Lovric (15.), ill. 

A H-csoport jelenlegi állása:

A góllövőlista élmezőnye:


(A tabellákat köszönjük az eredmenyek.com-nak!)