Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: egy öngól miatt bukott pontokat Franciaország – videóval

Megkezdődött Európában is a világbajnoki selejtezősorozat. A D-csoportban a regnáló világbajnok Franciaország Ukrajnával találkozott először, és bár a játék képét tekintve jobbak voltak, egy öngól miatt már az első meccsen pontokat vesztettek. Nem bírt egymással a csoport másik két csapata sem, Finnország és Bosznia-Hercegovina, így ott is pontosztozkodással zárult a kör. Az E-csoportban Belgium és Wales találkozott, és bár rájuk ijesztettek, a belgák végül simán húzták be a meccset, ahogy a csehek is, akik gálát rendeztek az észtek ellen. 

D-csoport:

Franciaország – Ukrajna:

Sokkal jobban játszottak az első félidőben a franciák, és a 12. percben a vezetést is megszerezhették volna, de Giroud lövését egy védő az utolsó pillanatban blokkolta. A 19. percben azonban Griezmann már nem hibázott és megszerezte válogatottjának a vezetést. Később még Mbappé és Giroud is próbálkoztak, de lövéseik, illetve fejeseik nem találták el a kaput, így újabb gólt már nem lőttek az első játékrészben.

A másodi félidőben is megmaradt a francia fölény, azonban az 57. percben egy öngóllal kiegyenlítettek az ukránok: Kimpembe ért bele olyan szerencsétlenül a labdába, hogy a saját hálójába pattant róla a labda. Innentől kezdve szenvedtek a franciák, és bár bőszen támadtak, fölényük meddő volt csupán és leginkább csak tizenegyesekért reklamáltak. A 90. percben Kimpembe javíthatott volna a hibáján, de fejese végül nem találta el a kaput. Franciaország meglepetésre nem tudta megnyerni a találkozót, az ukránok pedig ennek az egy pontnak is biztosan nagyon örülnek a regnáló világbajnok ellen.

Franciaország – Ukrajna 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Griezmann (19.) ill. Kimpembe (57. – öngól)
Sárga lap: Pavard (30.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Finnország – Bosznia-Hercegovina:

Minimálisan játszottak csak jobban a bosnyákok, inkább kiegyenlített volt az első félidő, amit a legjobban a 20. percben történtek jellemeztek: az egyik percben még Toivio lövését kellett védenie a bosnyákok kapusának, majd a következőben Gojak lövését kellett fognia a finnek hálóőrének. Az első játékrészben azonban így sem született gól.

A második félidő egy tizenegyessel kezdődött, amit Boszniának ítéltek meg Raitala kezezése után. Pjanic állt a labda mögé, de kihagyta a büntetőt, a kipattanót viszont bevágta, ezzel megszerezve a vezetést a csapatának az 55. percben. Nem örülhettek azonban sokáig, mivel az 58. percben már egyenlített is Finnország, miután Pukki kilőtte a bal alsó sarkot. Innen kezdett visszajönni a meccsbe a hazai csapat és több jó próbálkozás után a 78. percben a vezetést is megszerezték, ismét Pukki révén. Nem hagyták ezt annyiban a bosnyákok sem, és a 84. percben egyenlítettek is Stavnovic góljával. Innen már egyik csapat sem tudott elmozdulni, így pontosztozkodásra kényszerültek mindketten.

Finnország – Bosznia-Hercegovina 2-2 (0-0)
Gólszerzők: Pukki (58. 78.) ill. Pjanic (55.), Stavnovic (86.)
Sárga lap: Kamara (30.), Schuller (86.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

A D-csoport jelenlegi állása:

E-csoport:

Belgium – Wales:

Bár Belgium játszott fölényben az első félidőben, meglepetésre a 10. percben mégis Wales szerezte meg a vezetést: Harry Wilson kapott remek passzt, majd a kapu bal alsó sarkába lőtt. Nem örülhettek azonba sokáig a walesiek, mivel a 22. percben már egyenlítettek is a belgák, miután De Bruyne lőtt távolról fantasztikus gólt a kapu jobb alsó sarkába. Mindössze hat percnek kellett eltelnie a második belga gólig, amikor Thorgan Hazard fejelt a kapu jobb oldalába. A szünetig még dominált a belga válogatott, de újabb gólt már nem lőttek.

A második játékrészben sem változott a játék képe, főleg a belgák támadtak, és a végére szinte már teljesen átvették az irányítást. Bár Daniel Jamesnek is volt egy veszélyes lövése az 56. percben, tíz perccel később már De Bruyne lőtt centikkel a kapu mellé. A 72. percben ráadásul Mepham szabálytalansága miatt tizenegyest kapott a belga válogatott, amit Lukaku higgadtan rúgott a hálóba, meglőve csapata harmadik gólját. Innen már biztos volt a belgák győzelme, míg Wales szomorúan mehetett haza.

Belgium – Wales 3-1 (2-1)
Gólszerzők: De Bruyne (22.), T. Hazard (28.), Lukaku (73. – büntetőből) ill. Wilson (10.)
Sárga lap: T. Hazard (75.) ill. –
Kiállítás: – ill. –

Észtország – Csehország:

Az elején nem senki nem gondolta volna, mekkora gálát fognak rendezni a csehek. A 12. percben meglepetésre az észtek szerezték meg a vezetést, amikor Vassiljev passza után Sappinen lőtt laposan a kapu közepébe. Erre azonban nagyon hamar, a 18. percben már válaszolni is tudott a vendégcsapat, amikor Schick eresztett el egy hatalmas bombát Darida beadását követően. Itt azonban még nem álltak le: a 27. percben jött a második cseh gól most Schick előkészítéséből Barak talált be, majd a 32. percben a harmadik, amit Soucek fejelt egy szöglet után a hálóba. A West Ham középpályása itt még nem állt le, és a szünet előtt, a 43. percben újabb gólt lőtt az észteknek.

Soucek ott folytatta a második félidőt, ahol az elsőt abbahagyta, és a 48. percben újabb góllal köszönt be, amellyel mesterhármast ért el. De nem ez volt az utolsó góljuk a meccsen, mivel az 56. percben meglőtték a hatodik találatukat is a mérkőzésen, amikor Darida passza után Jankto lőtt közelről a hálóba. A csehek ezek után már nem nagyon erőltették a dolgot, így akadt az észteknek is egy-két kisebb helyzete, mint a 68. percben Vastsuk lövésénél, de ezeket vagy védte a kapus vagy pontatlanok voltak. A 86. percben végül csak összejött még egy szépítés az észteknek, amikor Anier lövése a kapufáról befelé pattant. Csehország végül hat góllal ünnepelhette első győzelmét a vb-selejtezősorozatban.

Észtország – Csehország 2-6 (1-4)
Gólszerzők: Sappinen (12.), Anier (86.) ill. Schick (18.), Barak (27.), Soucek (32. 43. 48.), Jankto (56.)
Sárga lap: – ill. –
Kiállítás: – ill. –

Az E-csoport jelenlegi állása: