Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-selejtező: Gyenge teljesítménnyel kezdett a holland válogatott! – videóval

Megkezdődött Európában a 2022-es katari világbajnokság selejtezősorozata. Az első találkozót a törökök vívták a hollandokkal. Senol Günes csapata az egész mérkőzésen jobban játszott a vendégeknél és végül teljesen megérdemelt 4-2-es győzelmet arattak.

Némileg aktívabban kezdte a mérkőzést a holland válogatott, de nem tudtak komoly veszélyt okozni a kapu előtt. A törökök viszont az első 10 perc megilletődött játéka után feléledtek és egy kontrából meg is szerezték a vezetést. Yilmaz 20 méterről megeresztett lövése megpattant de Ligten, amit így nem tudott hárítani Krul, 1-0! A folytatásban sem igazán tudott komoly nyomást gyakorolni a holland együttes a törökökre, akik viszont könnyedén átjátszották az oranje védelmét. Ez a 34. minutumban egy büntetőt eredményezett Malen szabálytalansága után, amit Yilmaz magabiztosan értékesített, 2-0!

A második játékrész is pocsékul kezdődött a hollandoknak. Az első percben ugyanis már megkapták 3. góljukat. Calhanoglu eresztett meg egy távoli lövést, amire Krul már nem tudott leérni. 3-0! Ezt követően ugyan megpróbált változtatni a játék menetén a holland válogatott, de a török védelmet nem tudták áttörni, pedig rengeteg beadással és szöglettel próbálkoztak. A 75. percben aztán összejött a szépítés. Depay beadása után Klaassen egyéni villanásának köszönhetően sikerült gólt szerezni, 3-1! 1 minutummal később már csak egy gól volt a különbség. Egy újabb Depay beadást követően de Jong előbb érte el a labdát, mint Cakir és az egyik testrészéről a hálóba gurult a labda, 3-2! Nem sokáig volt azonban egy gól a különbség. A 81. percben szabadrúgáshoz jutottak a törökök, amit Yilmaz védhetetlenül a hálóba tekert, 4-2! Az utolsó percben még a hollandok is büntetőhöz jutottak, amit Depay kihagyott. Összességében a hollandok nagyon gyengén kezdték a selejtezősorozatot, a törökök pedig teljesen megérdemelt győzelmet arattak.

Törökország – Hollandia 4-2 (2-0)
Helyszín:
Atatürk Olimpiai Stadion Vezette: M. Oliver
Gólszerzők: Yilmaz (15., 34. – büntető, 81.), Calhanoglu (46.) ill. Klaassen (75.), de Jong (76.)
Sárga lapok: Karaman (32.), Tufan (36.), Yilmaz (52.), Meras (72.), Kabak (90+4.) ill. Wijnaldum (50.)
Kiállítás: -ill. –

Törökország: Cakir – Meras, Söyüncü, Kabak, Celik – Yokuslu, Yazici (Erkin 64.), Calhanoglu (Unal 78.), Tufan (Antalyali 64.), Karaman (Ayhan 79.) – Yilmaz (Türüc 90.) Szövetségi kapitány: Senol Günes

Hollandia: Krul – Tete (Dumfries 69.), de Ligt, Blind (Gravenberch 82.), Wijndal (van Aanholt 82.) – de Roon (de Jong 62.), Wijnaldum, de Jong – Berghuis, Depay, Malen (Klaassen 69.) Szövetségi kapitány: Frank de Boer

A mérkőzés összefoglalója:

 

A G csoport aktuális állása:

Köszönjük a tabellákat az eredmenyek.com-nak!