Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar válogatott: “nem fenomenális, de elfogadható eredmény”

A magyar válogatott vasárnap este 3-0-s győzelmet aratott San Marino felett a második világbajnoki selejtező-mérkőzésén házon kívül, így két forduló után négy ponttal áll a csoportjában…

A magabiztos győzelem után a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi elárulta, hogy Willi Orbán és Sallai Roland sem áll majd a válogatott rendelkezésére szerdán, Andorrában, mivel mindkét játékos visszatér Bundesliga-csapatához a klubokkal történt egyezség értelmében. Az olasz szakember a mérkőzés kapcsán a következőképpen értékelt:

“Az első játékrészben kicsit a nyugalom hiányzott, több türelemre és minőségre volt szükségünk. Nem fenomenális, de elfogadható eredmény a 3-0. A hozzáállásunknak pedig legalább ilyennek kell lennie minden mérkőzésen.

Tettünk egy újabb lépést előre, már ami a mentalitást illeti. Ez egészen más meccs volt, mint az előző, Lengyelország elleni, vagy bármelyik az előző idényben, a Nemzetek Ligájában. Ilyen szempontból elégedett lehetek. Hozzátéve, hogy jó néhány hibát követtünk el, főleg az utolsó 16-20 méteren. Ugyanakkor az ellenfél kapusa legalább három-négy gólt megakadályozott, még tizenegyest is védett.

Lehet, hogy stresszesebbnek tűntem a pálya mellett, de tudják, hogy van ez: amíg nem nyerted meg a meccset, addig nem nyerted meg a meccset. Egy szöglet, egy bármi elég. Nem lehet elfelejteni, anno Andorrában mi történt… A következő mérkőzésünket ráadásul ott játsszuk majd. Az sem lesz könnyű, ebben biztos vagyok.”

A két meccs után négy ponttal rendelkező magyar válogatott szerda este, 20:45-től Andorra vendégeként léphet pályára.